Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar fotostudiju "Aspazija" šā gada 19.jūnijā Šauļu pilsētā Lietuvā atklāja fotoizstādi "Oda manai pilsētai".

Izstāde tika atklāta vienā no lielākajiem Šauļu iepirkšanās centriem "Saules miestas", kur tā būs apskatāma veselu mēnesi. Izstāde "Oda manai pilsētai" tika izveidota par godu Jūrmalas pilsētas 50.gadadienai un stāsta par Jūrmalas kūrortpilsētu no dažādiem autoru skatu punktiem.

Foto ekspozīcijas veidošanā piedalījās 25 autori vecumā no 17 līdz 74 gadiem. Viņi ir gan pazīstami mākslinieki, gan fotoamatieri - dažādu profesiju pārstāvji, kā jūrmalnieki, tā rīdzinieki.

Izstādes atklāšanā piedalījās Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Romualds Ražuks, Šauļu pilsētas mērs, Šauļu muzeja vadība, kā arī Latvijas vēstnieks Lietuvā un citi viesi.

Fotoizstāde tika atklāta ar mērķi mūsu kaimiņiem, kā arī potenciālajiem tūristiem no Lietuvas popularizēt Jūrmalas kūrortpilsētu un tās piedāvātās atpūtas iespējas. Paredzēts, ka izstāde ceļos arī pa citām Lietuvas pilsētām, lai ar Jūrmalu iepazītos pēc iespējas vairāk kaimiņvalsts iedzīvotāju.