John-Alex Second, Ezersala © John-Alex Second & ISSPJau piekto gadu Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola (ISSP) augusta sākumā Ludzā pulcēja jaunus talantīgus fotogrāfus no visas pasaules. 3.novembrī Gētes institūtā Rīgā , Torņa ielā 1 tiks prezentēta vasaras skolas labāko darbu izlase un ISSP 2010 katalogs.

Atskaites punkts:

- "noteikta vieta, kuru izmanto, lai palīdzētu atrast ceļu, vai lai redzētu, kur atrodas citas lietas."

- "ideja vai fakts, kuru izmanto vai ar ko salīdzina citas lietas, lai palīdzētu tās saprast."

(Makmillana vārdnīca, 2010)

ISSP ir alternatīvās fotogrāfijas izglītības programma, kuras ietvaros pasaulē atzīti fotogrāfi dalās savā pieredzē ar dažādas izcelsmes jaunās paaudzes fotogrāfiem un fotogrāfijas studentiem. Izstāde ATSKAITES PUNKTS ("indikātors, kas palīdz noorientēties") ir gan atskaite par padarīto darbu un ISSP dalībnieku personīgo pārdzīvojumu fotoskolas laikā, gan jauno radošo atziņu un skatu punktu konstatācija. Ieskats studentu radošajos meklējumos vienlaikus iezīmē fotogrāfijas kā mēdija aktuālākās tendences.

ISSP 2010 notika Ezersalā, Ludzas novadā, laikā no 2010.gada 31.jūlijām līdz 8.augustam. Tajā piedalījās 65 jaunie fotogrāfi no 21 valsts (20 no Latvijas), kuri nedēļas laikā strādāja 6 tematiskajās darbnīcās starptautisko meistaru vadībā:

1. Veronika Burguēna (Veronique Bourgoin, Francija) - PATIESĪBA VAI MELI?

2. Ville Lenkeri (Ville Lenkkeri, Somija/Zviedrija) - CITA HARMONIJA - CILVĒKA IETEKMĒTA AINAVA

3. Pēters Belobžeskis (Peter Bialobrzeski, Vācija) - TELPAS IZJŪTA

4. Rodžers Ballens (Roger Ballen, Dienvidāfrika) - SAGŪSTĪT SAVU ĒNU MELNBALTAJĀ FOTOGRĀFIJĀ

5. Andrejs Poļikanovs (Андрей Поликанов, Krievija) - FOTOŽURNĀLISTIKA UN DRUKĀTIE MEDIJI

6. Džordžs Džordžio (George Georgiou, Lielbritānija) - DOKUMENTĀLĀS FOTOGRĀFIJAS PRAKSE UN NARATĪVS: ILGTERMIŅA PROJEKTS

Studentu mērķis fotoskolas laikā bija radīt individuālus fotoprojektus - autora sērijas darbnīcas tēmas ietvaros. Pilna 65 sēriju kolekcija tika prezentēta ISSP noslēguma izstādē 2010.gada augustā un septembrī Ludzas Tautas namā.

Izstādei Gētes institūtā Rīgā organizatori atlasijuši spilgtākās darbu sērijas; darbu pilna kolekcija būs skatāma video prezentācijas formā, kā arī ISSP 2010 katalogā.

Izstāde ir Gētes institūta Rīgā un biedrības ISSP sadarbības rezultāts. Gētes institūts jau ceturto gadu atbalstīja ISSP, nodrošinot vienas darbnīcas lektora dalību. Šogad darbnīcu "Telpas izjūta" vadīja Brēmenes Mākslas augstskolas fotogrāfijas profesors Pēters Belobžeskis.

Turklāt ISSP norisi jau trešo gadu atbalsta EPSON, nodrošinot dalībniekiem iespēju iegūt tehniski augstvērtīgas fotogrāfiju izdrukas. Pateicoties šai sadarbībai, arī izstādes apmeklētājiem būs iespēja izdrukāt sev kādu no izstādē redzamajiem darbiem izcilā drukas kvalitātē.

 

Izstādes apskates laiki:

04.11.2010. - 22.12.2010. un 10.01.2011 - 31.01.2011., 09:00 - 20:00 darba dienās, 09:00 - 15:30 sestdienās

 

Par biedrību ISSP:

Biedrība ISSP ir nekomerciāla neformālās izglītības un tīklošanās platforma jaunajiem fotogrāfiem Latvijā un starptautiski. Tā ir dibināta 2006. gadā ar mērķi veicināt fotogrāfijas mākslas attīstību Latvijā. Kopš tā laika, ISSP ir ik gadu realizējusi Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu (ISSP), izdevusi piecus katalogus, organizējusi izstādes, lekcijas un meistarklases, un iniciējusi citus fotogrāfijas izglītības projektus. ISSP veido aktīvu fotogrāfijas profesionāļu un jauno fotogrāfu kopu, kas pulcē dalībniekus no vairāk kā 25 valstīm. Vairāk informācijas:  www.issp.lv

Foto: John-Alex Second, Ezersala © John-Alex Second & ISSP

Papildus informācijai: Jūlija Berkoviča, tel.+ 371 2 9711721, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..