Geel Pauer. Avi. 2008Rīgas pilsētas izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" 7. maijā plkst. 18.00 notiks četru jaunu mākslinieču Māras Žeikares, Violas Karules, Aigas Ozoliņas un Aritas Varžinskas radošās apvienības "Geel Pauer" fotoizstādes "VĪRIETIS un KLEITA" kataloga prezentācija un koncerts.

Koncerta programmā:
1) kapella "Rupmaize" (Latvija), kuras sastāvā - Reinis Ozoliņš, Artis Ločmelis feat. Rolands Saulietis. Mūziķi izpildīs izstādes koncepcijai īpaši pieskaņotu mūziku.

2) "Diamond Blow" (Zviedrija/ grunge, new wave) jeb Avi - viens no puišiem kas redzams izstādes "VĪRIETIS UN KLEITA" fotogrāfijās.

3) Pētera Brīniņa eksperimentālās mūzikas grupa "White Tide" (Latvija/ experimental), kas ir savdabīgs projekts - tapis, izmantojot elektroniskās un instrumentālās mūzikas sintēzi, ar vairāk kā 20 instrumentu piedalīšanos un piecu cilvēku pamatsastāvu. Muzikāli tiek meklēta harmonija, starp cilvēkiem, kuru hobijs ir jaunu skanējumu radīšana.

Paralēli no 18.00 līdz 22.00 tiks demonstrēts izstādē neiekļauto fotogrāfiju slaidu šovs.

Ieeja - bezmaksas.
Dress - kods - kleita (drosmīgākajiem dāvanā katalogs).

Projekta "VĪRIETIS UN KLEITA" kodolu veido lielformāta fotogrāfijas, kas Rīgas izstāžu apmeklētājus iepazīstinās ar citādo skatījumu uz sabiedrību, vēlēšanos pievērst uzmanību dzimumlomu stereotipiem par sievišķīgo vīriešos un vīrišķīgo sievietēs ar citiem paņēmieniem - emocionāliem, estētiskiem un psiholoģiskiem, atgādinot, ka tas ir sievietes skatījums uz vīrieti, atbrīvojot to gan no sabiedrībā pieņemtām ģērbšanās etiķetēm, gan no tām līdzi nākošiem aizspriedumiem. Izstāde "Rīgas mākslas telpas" Lielajā zālē apskatāma no līdz 5. jūnijam.