Rūdolfs Rancāns "pazīmes"7. janvārī Rūdolfs Rancāns aicina uz savās pirmās personālizstādes "Pazīmes" atklāšanu. Izstāde norisināsies kafejnīcā Bastejkalns, kas atrodas Z.A. Meierovica bulvārī 12 (netālu no Brīvības pieminekļa), oficiālā izstādes atklāšana plānota 16:00. To būs iespējams apskatīt līdz 23. janvārim.
Izstāde ir arī kā noslēdzošais posms Rūdolfa studijām Latvijas Kultūras koledžā. Šajos skolas gados ir paveikts gana daudz, lai sevi uzslavētu, tomēr eiforijā neviens neieslīgst, jo priekšā vēl daudz darba sevis pilnveidošanai. Autors ir piedalījies dažādās grupu izstādēs un projektos, kas norisinājušies gan dzimtenē, gan pāri okeānam. Bet ne jau autora pagātne Jums tagad jāpēta, galvenais notikums pašlaik ir gaidāmā izstāde.

Izstādē autors centīsies apskatīt sava, vai jebkura cita fotogrāfa radošo ceļu līdz fotogrāfijai. Kas norisinās fotogrāfa galvā pirms izšķirošā kadra uzņemšanas? Cik daudz katrs fotogrāfs piedomā pie sava paraksta atstāšanas? Citreiz tas izdodas pilnīgi nejauši un ļoti burtiski, piemēram, atspulgs spogulī. Tomēr visbiežāk fotogrāfs cenšas savu nospiedumu atstāt ar citiem līdzekļiem, veidojot sev raksturīgas sajūtas, kompozīciju, tonalitāti u.c. nianses. Lai arī fotogrāfija, kā mākslas veids ir ļoti individuāls, tomēr dažreiz uzlūkojot fotogrāfijas pārņem, kaut kāda dīvaini patīkama sajūta, un klusām, domās vai pavisam skaļi, izsprūk: "Jā, šī man patīk". Cerams, ka šāda neizskaidrojama pievilcības sajūta pārņems arī Jūs, aplūkojot Rūdolfa Rancāna piedāvāto ekspozīciju.
Kafejnīcas un izstādes darba laiks:
• P, O, T: 11.00 - 20.00
• C, Pk, St: 11.00 - līdz pēdējam viesim
• Sv: 12.00 - 18.00

Paldies visiem atbalstītājiem un sponsoriem:
• Zverinātu advokātu birojs Rode & Partneri http://www.rode.lv
• Firma "J. Vītiņš un kompanjoni" jeb JVK http://www.jvk.lv
• Kafejnīca Bastejkalns http://www.bastejkalns.lv