Piektdien, 7.janvārī, pl.15:00 Valmieras Kultūras centrā atklās 5.Valmieras fotokonkursa darbu izstādi, kas vienlaikus būs arī konkursa laureātu sveikšanas pasākums.

Fotokonkursu Valmieras pilsētas pašvaldība tradicionāli organizēja, lai atlasītu mākslinieciski kvalitatīvas un interesantas fotogrāfijas informatīvo izdevumu veidošanai un izstādei. Bildēm bija jāraksturo Valmieras pilsēta un tās sabiedriskās aktivitātes, jāaptver Valmieras kultūrvēsturiskie objekti, pilsētvide, piemēram, ielas, parki, mākslas objekti, Gauja u.c., tūrisms, aktīvā atpūta un sports, pilsētas kultūras, sporta un izklaides pasākumi. Tajās varēja atspoguļot arī pilsētas viesus un iedzīvotājus iepriekšminētajos objektos un pasākumos. Konkursā kopumā piedalījās 15 autori, iesniedzot 252 fotogrāfijas.

Izstādē līdz 31.janvārim būs apskatāmas 34 par labākajām atzītās fotogrāfijas, kā arī vairāk nekā 40 bildes, kuras konkursa žūrija novērtējusi kā interesantas.

Jāpiebilst, ka konkursa dalībnieks, kurš tiks atzīts par uzvarētāju, saņems naudas balvu LVL 100, otrās vietas ieguvējs - LVL 75, bet trešā vietas - LVL 50. Par katru fotoattēlu, kurš tiks izstādīts kopīgā izstādē, tās autori iegūs atlīdzību LVL 10 apmērā.

Jāpiemin, ka iepriekšējā fotokonkursā piedalījās 24 autori, iesniedzot 470 bildes.