Izstādes atklāšana 16. septembrī pulksten 18:00 NABA KLAB A. A. Meirovica bulvārī 12. Izstādē redzamo darbu autori ir biedrības "Gaismas stars" dienas centra personām ar garīga rakstura traucējumiem klienti. Fotogrāfijām piemīt absolūta unikalitāte un autoru personisks ieguldījums.

Darbi tapuši izmantojot eksperimentālās fotogrāfijas metodi "pinhole camera". Kameras ir pašu fotogrāfu izgatavotas un bez jebkādas elektronikas tajās, tāpat redzamās bildes ir autoru pašu roku attīstītas un kopētas sarkanās lampiņas gaismā.

Atkāpe no digitālās tehnikas izmantošanas liek bildē ieguldīt daudz vairāk darbu un emocijas. Tas arī ir galvenais izstādes mērķis - rādīt autoru personisko skatījumu uz tik ikdienišķām lietām kā cilvēks, māja un gaisma, tomēr, varbūt viss nav nemaz tik ikdienišķs?

Projekts līdzfinansēts Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrības integrācijas programmas ietvaros Fotogrāfiskais materiāls un bilžu attīstīšanas process veikts ergoterapijas nodarbību laikā.