Foto: Čigānzēns Tukumā. 1968. gads. Foto (c) M. Brašmane24. septembrī 12.00 Tukuma Mākslas muzejā (Harmonijas ielā 7) notiks fotoizstādes "Latvija laikā un telpā" atklāšana un tikšanās ar autori Māru Brašmani, kas ir viena no pazīstamākajām dokumentālistēm Latvijas fotogrāfijas mākslā.

"..mākslu nevar "radīt", tad tā ir jānodzīvo, kamēr "realitāte kļūst dzidra", kamēr tā ir "tevī pati sevi izvērtējusi".., Inese Zandere uzskata, ka šī Māras Brašmanes doma visprecīzāk raksturo fotogrāfijas viņas albūmā "Manas jaunības pilsēta". Daļa no tām būs apskatāmas izstādē "Latvija laikā un telpā" Tukuma Mākslas muzejā.

Izstādē būs redzamas arī fotogrāfijas, kur māksliniece ar redzīgu un mīlestības pilnu skatienu uzlūkojusi Tukumu. Tverti arī emocionāli uzrunājoši mirkļi dažādos citos Latvijas novados.

Māras Brašmanes fotogrāfijas reproducētas vairāk kā 50 grāmatās, albūmos un katalogos. Viņas radošais darbs un ieguldījums kulturvēsturiskā mantojuma saglabāšanā ir novērtēts ar divām LAA - autortiesību Bezgalības balvām (2009, 2005), ar Aleksandra Čaka balvu un Latvijas Mākslinieku savienības Gada balvu fotomākslā (2003). M. Brašmane ir arī to vidū, kura apbalvota ar 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Ieeja pasākumā - bezmaksas.

Izstāde apskatāma Tukuma Mākslas muzejā (Harmonijas ielā 7) no 24. septembra līdz 6. novembrim.

Izstādes kuratore:
Maija Matīsa, Tukuma Mākslas muzeja vadītāja
Tālr. 63182391
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Biļešu cenas:
Pirmsskolas vecuma bērniem: Ls. 0.00
Skolēniem, studentiem: Ls. 0.00 (uzrādot apliecību)
Pensionāriem, invalīdiem: Ls. 0.40
Pieaugušajiem: Ls 0.60
Jaunums: Ģimenes biļete: Ls 1.00

Darba laiks:
Darbadienās no 11.00 - 17.00
Sestdienās un svētdienās no 11.00 - 16.00.
Pirmdienās slēgts

Foto: Čigānzēns Tukumā. 1968. gads. Foto (c) M. Brašmane