Fotoizstāde "Arktika – mūsu kristāla pasaule" tiks atklāta Melngalvju namā 29. februārī. Izstādi veidojuši latviešu izcelsmes fotogrāfi Ivars Sīlis (Dānija) un Freds Brummers (Kanāda), un fotogrāfs Gunārs Janaitis, kurš izstādei sagatavojis Andra Slapiņa fotogrāfijas.
Fotogrāfiju izstāde ir veidota Starptautiskā polārā gada (01.03.2007. – 01.03.2009) ietvaros, uzsverot Arktikas telpas neatkārtojamo dabas un kultūras bagātību, kas šodien ir kļuvusi par globālās klimata maiņas uzskatāmu atspoguļojumu. Klimata izmaiņas ietekmē gan Arktikas dabu, gan tur dzīvojošos cilvēkus. Tās paver jaunas iespējas cilvēka ekonomiskajai darbībai, vienlaikus radot jaunus politiskus un ekoloģiskus izaicinājumus. Latvijai kā Ziemeļeiropas valstij nav vienaldzīga klimata maiņa Arktikā. Izstāde ir Latvijas devums starptautiskās sabiedrības intereses un izpratnes padziļināšanai par klimata izmaiņu ietekmi uz dabu un cilvēku.
 
Otrā stāva gaitenī savukārt paralēli apskatāma fotoizstāde "Melngalvju biedrības sudraba kolekcija".
 
Organizatori: Melngalvju nams, Telefons: 7044300, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..