No 8.aprīļa līdz 8.maijam Rīgā, Mencendorfa namā Grēcinieku ielā 18, būs apskatāma fotogrāfes un literātes Kristas Burānes personālizstāde "Rīgas raganas".

Līdzīgi kā savos iepriekšējos projektos "Sniegavīru rendezvous" un "Pasakas par bezmiegu", arī šajā personālizstādē Burāne stāsta par cilvēku pilsētā, par viņa spēku un maigumu, vientulību un mīlestību, izmantojot divus izteiksmes līdzekļus - fotogrāfiju un literatūru.

Izstāde ir par Rīgas raganām. Protams, labajām. Tām, kas katru rītu uzbur pilsētu tīru. Par tām, kas sargā Rīgu no ikdienas iebrucējiem - vienaldzīgajiem mēslotājiem. Par piecām sētniecēm ir šis stāsts un par pilsētas glābšanu.

Gan fotogrāfijās, gan tekstos izstādē tiek apvienota mākslinieciski radīta realitāte un dokumentalitāte.

Māksliniece ir izveidojusi septiņdesmit dokumentālu fotogrāfiju sēriju, kuras sakārtotas, balstoties uz Raiņa lugas "Rīgas ragana" fragmentiem. Šajā mazpazīstamajā Raiņa darbā Lāčplēša un Spīdolas meita Dedze cīnās pret Rīgas iekarotājiem. Tieši Dedzes vārdi un domas piešķir piecu Rīgas sētnieču ikdienas darba atspoguļojumam īpašu noskaņu.

Savukārt, Rīgas sētnieču portretējumi veidoti izstādes norises vietā Mencendorfa namā un ir papildināti ar īsiem dokumentāliem tekstiem par katras izstādes varones darbu.

Ja tevi interesē, kas notika ar Lāčplēša un Spīdolas meitu, ja gribi zināt, kā izskatās pilsēta rītos, kamēr vēl guli, ja gribi iepazīties ar Rīgas Raganām, tad nāc uz izstādi!

Projektu atbalsta VKKF, Rīgas Dome, Radio Naba un Mencendorfa nams.

Izstāde atklāšana 2008. gada 8.aprīlī plkst. 18.30 Mencendorfa namā Rīgā, Grēcinieku ielā 18.

Plašāka informācija pa telefonu 29637192