Ars Baltica17.aprīlī plkst. 18.00 Andrejsalā, telpās "Ēdnīca" un "Korpusu cehs", tiks atklāta ceturtā Ars Baltica fotomākslas triennāle Don’t Worry Be Curious! (Neuztraucies – esi zinātkārs!). Fotomākslas triennāle tika atklāta 2007.gada martā Vācijas pilsētā Ķīlē un līdz šim tā bijusi apskatāma Ķīlē, Tallinā, Pori un Berlīnē. Izstāde Latvijā būs skatāma no 17.aprīļa līdz 18.maijam un pēc Rīgas sekos tās pēdējā skate Luksemburgā.
Izstādē būs apskatāmas fotogrāfijas, videodarbi un instalācijas, ko veidojuši 20 Baltijas jūras reģiona valstu mākslinieki, kuri savā darbībā pievērsušies sociālās vides izpētei apskatot problēmas un bailes, kas rodas no mūsdienu sabiedrības satricinājumiem. Darbus par migrācijas politiku, nacionālo identitāšu konstrukcijām, sociālām bailēm, „normalitātes” un „citādības” idejām, sapratnes un pārpratuma mehānismiem, domāšanu un zināšanām, un mediju ietekmi uz uztveri radījuši mākslinieki: Petra Bauer (SE), Anna Baumgart (PL), Bodil Furu (NO), Olga Chernysheva (RU), Colonel and Khaled D. Ramadan (DK), Kaspars Goba (LV), Oliver Kochta-Kalleinen and Tellervo Kalleinen (FI), Kristina Inciuraite (LT), Sven Johne (DE), Talleiv Taro Manum (NO), Tanja Nellemann Poulsen (DK), Anu Pennanen (FI), J&K (DE/DK), Katrin Tees (EE), Alexander Vaindorf (SE), Arturas Valiauga (LT), Julita Wójcik (PL).

Ars Baltica galvenais mērķis kopš tā pirmajām aktivitātēm 1990.gadā ir rādīt eksperimentālo un novatorisko Baltijas jūras reģiona mākslu, veicināt kritiķu dialogu un sekmētu Baltijas jūras reģiona kultūras identitātes nostiprināšanos, kā arī atklāt reģiona izcilākos māksliniekus un iepazīstināt ar viņiem citas Eiropas valstis. To, ka par Baltijas reģiona mākslu ir interese, liecina veiksmīgās Ars Baltica fotomākslas triennāļu „Pagātnes atgriešanās – Utopijas beigas?”, „Vai tu mani dzirdi?” un „Kas ir svarīgi?” norises, kas 90-tajos gados aizsāka plašu un daudzpusīgu Ziemeļu un Baltijas fotomākslas integrāciju Eiropas mākslas vidē.

Don’t Worry – Be Curious! ir Ars Baltica projekts, ko īsteno Ķīles pilsētas galerija Šlēzvigas-Holšteinas premjerministra pārraudzībā ar Eiropas Savienības programmas Kultūra 2000, Vācijas Federālā kultūras fonda un Staatskanzlei Schleswig-Holstein atbalstu kopā ar Ars Baltica sadarbības institūcijām citās valstīs. Fotomākslas triennāles kuratori ir Dorothee Bienert, Kati Kivinen, Enrico Lunghi. Izstādi Rīgā organizē Laikmetīgās mākslas centrs.
Izstādes katalogu piedāvā Revolver Books, tajā lasāms kuratoru ievads, intervija ar Zigmuntu Baumanu, Petras Baueres un Annikas Rutas Pēršones, Andersa Eiebakes, Borisa Kagarlicka, Simona Šeiha, Hito Steierla, Audrones Zukauskaites u.c. teksti. ISBN 978-3-86588-387-2 www.revolver-books.de.

Izstādes koodrinatore Latvijā:
Ieva Lusina
Projektu vaditaja
Laikmetīgās mākslas centrs
Tālrunis : 67039285
E pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.