Rīgas pilsētas izstāžu zāle "Rīgas mākslas telpa" sadarbībā ar Igaunijas Laikmetīgās mākslas centru no 28. augusta līdz 28. septembrim piedāvā starptautisku ceļojošo izstādi "Nelāgs joks" (Bad Joke). Tās kurators ir Igaunijas Laikmetīgās mākslas centra direktors Johaness Sārs.

Izstāde apvieno Latvijas, Igaunijas, Kanādas, ASV, Taivānas, Horvātijas, Zviedrijas, Somijas un Vācijas mākslinieku videomākslas darbus, fotogrāfijas, instalācijas un objektus. Latviju šai izstādē ar video darbu pārstāvēs fotogrāfs Ivars Grāvlejs.
Izstādes kurators Johaness Sārs apgalvo, ka šajā izstādē mākslinieki skatītājiem atklāj un parāda nepieņemamas uzvedības modeļus, kas, būdami neērti un dīvaini, izgaismo strikti noteiktās paražas, kuras nemanāmi kontrolē mūsu sejas izteiksmes bērēs un izstāžu atklāšanās, nosaka mūsu priekšstatus par dzimumu lomām, rada pieņēmumus par elektrības kontaktligzdām un Austrumu zemēm, veido mūsu attieksmi pret runājošu frankfurtieti. Pārveidotas dzīves formas uzbrūk ikdienas rutīnas paradumiem. Viņš uzdod jautājumu: "Vai iespējama vēl atbrīvojošāka pieredze par šo?"
Izstādes atklāšana paredzēta 28. augustā plkst. 18:00. Uz to ieradīsies arī daļa video darbu autoru - Kanādas video māksliniece Erika Eiresa, horvātu mākslinieki Igors Grubičs un Zlatko Kopljars, igauņu mākslinieki Andress Lauringsons, Marko Maetams un Jurijs Ojavers, kā arī Tomijs Toijs no Somijas.
Izstāžu zāles darba laiks: no otrdienas līdz svētdienai plkst. 12:00 - 19:30, pirmdien - slēgts. Ieejas maksa "Rīgas mākslas telpā" vasaras sezonā - 1 lats.
Izstāde "Nelāgs joks" piedalās arī mūsdienu kultūras forumā "Baltā Nakts", tādēļ 30. augustā ikviens interesents to varēs aplūkot līdz plkst. 1:00 naktī. Bērniem šī izstāde nebūtu ieteicama.