Uldis Peļņa - Valmiera no augšasNo 2008.gada 20.augusta līdz 29.augustam Valmieras Kultūras centrā apskatāma Ulda Peļņas aerofotogrāfiju izstāde "Valmiera - 1200 feet", kurā redzamās vairāk nekā 30 fotogrāfijas uzņemtas šogad veiktu lidojumu laikā. Attēlos iemūžināti gan nozīmīgi Valmieras objekti, piemēram, Vidzemes Olimpiskais centrs, J.Daliņa stadions, kā arī tilti pāri Gaujai un skaistākās pilsētas vietas.

Uldis Peļņa skaidro, ka visas izstādē eksponētās fotogrāfijas tapušas pirms dažiem mēnešiem. "Valmiera ir īpaša, jo pilsētā atrodas daudz unikālu un interesantu objektu. Lidojumus virs Valmieras bija jāveic divas reizes, lai varētu iemūžināt visus iecerētos skatus, savukārt pirms lidojumiem bija nepieciešama rūpīga pilsētas kartes izpēte un plānošana. Tagad Valmieru esmu iepazinis ļoti labi," atzīst izstādes autors.

Uldis Peļņa augstāko izglītību ieguvis Rīgas Aviācijas Universitātē, šobrīd strādā aviokompānijā "airBaltic" par Inženieru nodaļas vadītāju. Izstādes autors pastāstīja, ka viņu interesē aviācija, aviofoto, kā arī planieru sports un stikla, metāla apstrādes tehnoloģija.

Uldis Peļņa šogad pirmo reizi piedalās Jauno mākslinieku un tēlnieku plenērā, kas līdz 28.augustam norisināsies Valmieras Valsts ģimnāzijas teritorijā, savukārt pagājušajā gadā valmierieši un pilsētas viesi varēja aplūkot viņa personālizstādi "Aviācija tuvplānā" galerijā "Ledus pagrabs", tāpat fotogrāfijas redzamas portālos www.aviofoto.lv, kā arī www.airliners.net .

Jāpiebilst, ka tikšanās ar izstādes "Valmiera-1200 feet" autoru iecerēta noslēguma dienā, 29.augustā, plkst.16.00 Valmieras Kultūras centrā.