Fotoklubs Rīga16. septembrī, VEF kultūras pils "Skulptūru zālē" pl. 19:00 tiks atklāta Fotokluba RĪGA fotogrāfiju izstāde - Saulē... Vējā... Pasaulē...
Izstādē eksponētas pilsētas vides un dabas tēlu fotogrāfijas, kuru atklāsmē var fiziski sajust stundas, kas pavadītas gaidot sižeta pavērsienu, kulmināciju, ko tik pēkšņi spēj izspēlēt daba. Foto reportāžas žanrā mākslinieki pievērsušies nejauši atklātām līdzībām un attiecībām starp cilvēkiem, tverot dažādu emocionālo gradāciju saspēli, zīmējot attiecību paralēles, opozīcijas un pozīcijas. Portretos, caur fotomākslinieka iekšējo prizmu, ir paradīti cilvēka dažādie raksturi, to iekšējā pasaule, situācijas uztvere.

Izstādē no 16.septembra - 10. oktobrim būs apskatāmi vairāk nekā 60 jauni darbi, kas ir tapuši pēdējos gados: portreti, ainavas, žanrs, melnbaltās un krāsu fotogrāfijas. Izstādē piedalās Fotokluba RĪGA aktīvie fotogrāfi - veterāni un jaunie radošie fotomāklinieki.

Izstādes Saulē... Vējā... Pasaulē... dalībnieki komentē: "Izstāde ir mūsu kā fotomākslinieku garīgās filozofijas un pasaules uztveres tuvplāns, kurā mēs vērojam un vairāk izprotam paši sevi, tai pat laikā - šī izstāde ir brīdis, kurā mēs esam atklāti un intīmi ar Latvijas foto pasauli un plašāku sabiedrību".

Fotoklubs Rīga ir sabiedriska labuma organizācija, kuras darbības laikā no 1962. - 2008.g ir radīts plašs un ievērojams darbu fonds, kas šodien dod tiesības runāt par nozīmīgām, paliekošām vērtībām, par Latvijas fotomākslas klasikas veidošanos.
Klubs, savas darbības laikā, ir bijis kā radoša laboratorija, kurā izauga pēckara Latvijas jauno fotogrāfu paaudze, kas nesa Latvijas vārdu tālu pāri mūsu valsts robežām. Kluba biedri ir piedalījušies un viņu darbi ir guvuši atzinību, panākumus un augstus apbalvojumus vairākās gan Latvijas mēroga, gan starptautiskajās izstādēs.

Izstāde atvērta apmeklētājiem katru dienu no 16.septembra - 10. oktobrim.

Ieplānojiet, apmeklējiet, gaidīsim!
Ieeja bez maksas.