Šodien, 16.septembrī, plkst.12.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē tiks atklāta izstāde, kurā trūcīgu un mazāk attīstītu valstu jaunieši stāstos un fotogrāfijās runā par veselības un globālās attīstības problēmām. Jaunieši no astoņām Āfrikas un Āzijas reģiona valstīm stāsta par nabadzību, HIV/AIDS, kā arī mātes un bērna veselības problēmām.

Izstādes atklāšanā piedalīsies arī audzēkņi no Teikas un Iecavas vidusskolas, kuri pāra fotogrāfijās un stāstos sagatavojuši savu skatījumu uz minētajām problēmām Latvijā.

Izstādes mērķis ir informēt parlamentāriešus par jauniešu skatījumu uz situāciju savā valstī un parādīt Latvijas jauniešu skatījumu uz savu valsti salīdzinājumā ar trūcīgajām valstīm.

Saeimas Eiropas lietu komisijas un Sabiedrības veselības apakškomisijas deputātus ar izstādes ideju iepazīstinās asociācijas "Papardes zieds" valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle.

Latvija ir nākamais ceļojošās izstāde pieturas punkts aiz Londonas un Hāgas. Oktobrī izstāde būs apskatāma Eiropas Parlamentā Strasbūrā.
Izstāde Saeimas namā, Jēkaba ielā 11, būs aplūkojama līdz 23.septembrim.

Izstāde veidota Eiropas Savienības finansēta projekta "Zoom in! Sapratnes veicināšana Latvijā, Lielbritānijā un Nīderlandē, apvienojot jauniešus Ziemeļos un Dienvidos" ietvaros.