FotoAkadēmija 2009. gada 16. februārī 19:00 tirdzniecības centrā "Spice" atklāja absolventu un pasniedzēju darbu izstādi "Mīlestība objektīvā".

FotoAkadēmijas sadarbībā ar tirdzniecības centru "Spice" rīkotajā ikgadējā izstādē ir aplūkojami četrdesmit FotoAkadēmijas absolventu un pasniedzēju darbi, kuri stāsta atšķirīgus mīlestības stāstus. Mēs esam tik atšķirīgi un tāpēc izpratne par mīlestību un tās izpausmēm ir tik dažāda. Izstādē apskatāmās fotogrāfijas ir fotokameras objektīvā iemūžināts mīlestības mirklis, kurš tagad vienmēr paliks tieši tāds - neizmaināms.

foto: Dainis MatisonsIzstādes atklāšanā FotoAkadēmijas direktore Tatjana Boguševiča pateicās visiem izstādes dalībniekiem, kā arī žūrijai, kura vērtēja fotogrāfijas: Mārim Kundziņam, Indriķim Stūrmanim, Jānim Deinatam, Oļegam Zernovam, Zigurdam Bilzonim, Aivaram Liepiņam, Andrejam Saļikovam, Dainim Matisonam, Aivaram Āķim un Nikolajam Trifanovam-Bogdanovam.
Savā runā viņa minēja, ka "mīlestības objekti ir dažādi, tāpat kā fotogrāfiju autoru foto objektīvos noķertie objekti". FotoAkadēmijas simpātiju balva tika piešķirta Aijai Straumei, ar piebildi, ka visi izstādē skatāmie darbi ir vienlīdz emocijas raisoši.

Savukārt tirdzniecības centra "Spice" mārketinga direktore Iveta Zvaigzne-Ālere minēja, ka "šī ir lieliska iespēja jaunajiem autoriem parādīt savus darbus plašam apmeklētāju lokam, jo Spici ik nedēļas apmeklē vairāk nekā 150 000 cilvēku. Tirdzniecības centrs "Spice" ir vieta, kur ģimenes var ne tikai ērti iepirkties, bet arī kopā pavadīt savu brīvo laiku, un, piemēram, apskatīt arī šādu iedvesmojošu foto izstādi. Tāpēc Spice savu simpātijas balvu piešķir visģimeniskāko darbu autoram - Ilānai Ekbaumai".

FotoAkadēmijas pasniedzējs Dainis Matisons teica, ka "mīlestībai parasti mēdz būt augļi un šie darbi ir tieši tādi mīlestības augļi".

FotoAkadēmijas pasniedzējs Andrejs Saļikovs runāja par iekšējās pasaules skaistumu, kas atklājas fotogrāfijās,par to ka īstenībā mīlestība ir ļoti intīma lieta un ir jāsaka liels paldies autoriem par drosmi, parādīt šo intimitāti pasaulei.

Izstādes atklāšanas noslēgumā sanākušos viesus, ar tēmai atbilstošu dziedājumu, priecēja dziedātājs Uldis Leiškalns.
Izstādē skatāmo absolventu darbu autori ir: Aija Straume, Boriss Graps, Lita Krone, Jevgēnijs Smehnovs, Vadims Siščikovs, Agnese Konrāde, Dana Leščinere, Ilāna Ekbauma, Aleksandra Hruščeva, Līga Līvena, Daiga Matisone, Aleksandra Pečena, Elina Oļšanska, Irina Vitvicka, Jeļena Oksa, Sņežana Ļitvinova, Kristīne Serova, Jūlija Marjeviča un Alisa Krivošejeva. Savukārt pasniedzēju darbu autori: Māris Kundziņš, Dainis Matisons un Andrejs Saļikovs.

Izstāde būs aplūkojama līdz 2009. gada 2. martam tirdzniecības centrā "Spice" Lielirbes ielā 29.