Foto: Dainis Matisons izstādē "Dzīve ir brīnums"FotoAkadēmija 2010. gada 22. februārī 19:00 tirdzniecības centrā "Domina" atklāja absolventu un pasniedzēju darbu izstādi "Dzīve ir brīnums".

FotoAkadēmijas sadarbībā ar tirdzniecības centru "Domina" rīkotajā izstādē ir aplūkojams trīsdesmit viens FotoAkadēmijas absolventu un pasniedzēju darbs. Šajā izstādē rādām foto darbus, kuri izceļ ikdienišķo skaistumu, jo bieži vien mazas lietas uztvertas īstajā brīdī var kļūt par brīnumu... Izstādes apmeklētājiem ir iespēja ieraudzīt to, kam tie varbūt ir pagājuši garām nepamanot.

Izstādes atklāšanā FotoAkadēmijas direktore Tatjana Boguševiča pateicās visiem izstādes dalībniekiem, kā arī žūrijai, kura vērtēja fotogrāfijas: Mārim Kundziņam, Jānim Deinatam, Oļegam Zernovam, Andrejam Grantam, Gunāram Bindem, Andrejam Saļikovam, Dainim Matisonam, Jeļenai Pančevai un Nikolajam Trifanovam-Bogdanovam.
FotoAkadēmijas simpātiju balvas tika piešķirtas Jānim Katlapam un Staņislavam Čaikovskim.

Savukārt tirdzniecības centra "Domina" pārstāve Guntra Lipska minēja, ka "dzīvē ir lietas, kas vienkārši patīk un saista. Tādas, mūsuprāt, ir arī šīs fotogrāfijas. Tādēļ ceram, ka tirdzniecības centra apmeklētāji izstādes darbos spēs rast iedvesmu arī savas ikdienas brīnumainajām gaitām". Savu simpātijas balvu tirdzniecības centrs "Domina" piešķīra Dace Grīnvaldei.

FotoAkadēmijas pasniedzējs un dabas fotogrāfs Māris Kundziņš teica, ka "fotoattēlā ietilpst viss, ko kāds grib pateikt. Mūsdienās cilvēkiem nepietiek tikai ar materiālām vērtībām. Fotogrāfija ir ceļš uz to kā piepildīt dvēseli, tas ir tīrs, skaidrs, skaists veids kā sevi izteikt. Mācības FotoAkadēmijā aiztaupa daudzus gadus patstāvīga darba, kā arī no "uzkāpšanas uz daža laba grābekļa". Studenti iemācās runāt fotogrāfijas valodā. Un, tad fotogrāfija kļūst jau par dzīvesveidu".

Fotogrāfs Dainis Matisons savukārt minēja, ka "jubilejas izstādes nosaukums ir "Dzīve ir brīnums". Kā šis brīnums izveidojas? Ja fotogrāfs ieliek savā darbā savas domas, sajūtas, sirdi un dvēseli, tad Skatītājs, skatoties uz šo darbu sajūt šo smalko stīgu, ko arī sauc par Brīnumu. Vēlreiz visus apsveicu jubilejā un baudiet šo Brīnumu."

FotoAkadēmijas pasniedzējs Andrejs Saļikovs teica, ka "mani priecē FotoAkadēmijas studentu darbi, kas brīžiem ir dzīvīgāki par maniem personīgajiem darbiem. Ir liels prieks dalīties zināšanās mācot fotogrāfiju. Ar fotogrāfijas palīdzību var izbaudīt dzīves garšu katru dienu".

Izstādē skatāmo absolventu darbu autori ir: Aija Straume, Ilze Strēle, Dace Grīnvalde, Saiva Liepiņa, Gatis Grava, Diāna Silarāja, Jānis Katlaps, Daiga Matisone, Agnese Kļaviņa, Dana Leščinere, Aleksandrs Sergejevs, Staņislavs Čaikovskis, Valters Preimanis, Igors Voļins, Vadims Siščikovs un Alisa Krivošejeva. Savukārt pasniedzēju darbu autori: Māris Kundziņš, Dainis Matisons, Jānis Konons un Andrejs Saļikovs.

Izstāde būs aplūkojama līdz 2010. gada 8. martam tirdzniecības centrā "Domina" Ieriķu ielā 3.

Foto: Dainis Matisons izstādē "Dzīve ir brīnums"