Liepāja fotogrāfijas KristīneLīdz 1.maijam varēs apskatīt fotoizstādi, kas iekārtota Liepājas reģiona Tūrisma informācijas biroja telpās. Tas ir tūrisma jomā strādājošo veltījums savai pilsētai un tās iedzīvotājiem. Izstādi atklāja tieši pilsētas dzimšanas dienā, 18.martā. Tajā ir fotogrāfijas, kas iesūtītas pērn, piedaloties biroja rīkotajā fotokonkursā, kura mērķis bija atlasīt atraktīvus un mākslinieciski kvalitatīvus fotoattēlus Liepājas tūrisma brošūrām, kartēm, kalendāriem un citiem izdevumiem.

Konkursā varēja piedalīties ikviens interesents - gan Liepājas iedzīvotāji, gan no citām pilsētām, taču fotogrāfijām bija jāatspoguļo Liepāja un tās interesantākie mirkļi. Pavisam savus darbus iesniedza 18 pretendentu, un konkursa vērtēšanas komisijai bija jāizvēlas labākās no 190 fotogrāfijām. Par uzvarētāju kļuva fotogrāfija "Kaijas" (autors - Andrejs Skangals), otro vietu nepiešķīra, toties trešās vietas ieguva 3 darbi: "Nostalģija" (autors - Normunds Vamzis), "Paaudzes" (autore - Ligita Laipeniece) un "Baloži" (autors - Pāvels Fedosejevs). Izstādē apskatāmi gan darbi, kas ieguva godalgas, gan arī citi - pavisam 29 fotogrāfijas.

Arī šogad Liepājas reģiona Tūrisma informācijas birojs sadarbībā ar Pilsētas domi ir paredzējis rīkot šādu fotokonkursu.

Kristīne Pastore,
"Kurzemes Vārds"
www.kurzemes-vards.lv