Šā gada 25. maijā plkst. 15:00 uz Rīdzenes ielas GALERIJĀ CENTRS tiks atklāta foto izstāde "Latvijas modeļi pasaules zīmolos". Foto izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Modeļu aģentu asociāciju (LMAA) un tajā varēs aplūkot 27 Latvijas labāko modeļu augstākos sasniegumus darbā ar pasaules lielākajiem modes namiem un zīmoliem.

"Izstādē būs redzama daļa no Latvijas modeļu augstākajiem sasniegumiem, ar kuriem mēs Latvijā varam lepoties. Ar šo izstādi vēlamies parādīt modeļa darba profesionālo līmeni, ko sasniedz tikai retais jaunietis, kurš savus spēkus izmēģina kādā modes skatē vai foto sesijā. Vēlētos, lai šī izstāde iedrošina un motivē Latvijas jauniešus mēģināt un atgādina sabiedrībai, ka tik augsti sasniegumi ir tikai LMAA biedriem, tāpēc ļoti svarīgi ir veikt pareizu aģenta izvēli", skaidro Ieva Līpiņa, LMAA priekšsēdētāja.

Izstādes "Latvijas modeļi pasaules zīmolos" atklāšana būs īpaša, jo fotoattēlus atklās modeļa ģimenes locekļi, tādējādi daloties arī savā lepnumā par modeļu augstajiem sasniegumiem. Izstādes atklāšanā piedalīsies arī Latvijas Modeļu aģentu asociācijas pārstāvji, modes aprindās pazīstami cilvēki un paši modeļi.

"Šogad līdzās kultūras un mākslas pasākumiem, ko GALERIJA CENTRS apmeklētāji vairāk varēja baudīt pagājušajā gadā, akcentējam tieši ar modi saistītus pasākumus. Liela daļa pasaules slaveno zīmolu, ar kuriem strādājuši foto izstādē aplūkojamie modeļi, ir atrodami arī GALERIJA CENTRS plašajā modes preču piedāvājumā.

Tā kā cilvēki ar interesi seko līdzi aktualitātēm uz Rīdzenes ielas un arī mūsu modes preču veikalos, esam pārliecināti, ka viņi ar prieku aplūkos šo izstādi un leposies ar Latvijas modeļu darbu", stāsta Aija Rezevska, GALERIJA CENTRS direktore.

"Modeļu darbs prasa lielu profesionalitāti, tomēr par Latvijas modeļu gaitām pasaulē tikai retais ir informēts. Bieži vien pat skolas biedri un skolotāji nezina, ka puisis vai meitene, ko sastopam skolas gaiteņos, ir modelis, kurš strādā ar pasaulē vadošajiem modes namiem un zīmoliem", stāsta Gints Bude, modes mākslinieks.

Izstādē būs aplūkojamas 27 Latvijas labāko modeļu fotogrāfijas gan no pasaules modes žurnālu vākiem, gan reklāmas kampaņām, gan pasaules slavenu dizaineru skatēm, kurās viņi piedalījušies.

Atpazīstamākie zīmoli, ar kuriem strādājuši šie Latvijas modeļi ir Calvin Klein, DIOR, Chanel, Balenciaga, Louis Vuitton, L'Oreal, Vivienne Westwood, MaxMara, PRADA, NINA Ricci, Jil Sander, Giorgio Armani, Boss, Moschino, Alexander McQueen, Kenzo, Givenchy, Dolce & Gabbana, Missoni, Oscar De La Renta, Marc Jacobs, Levis, Cavalli, Yves Saint Laurent, Miu Miu, Esprit, Guess, GAS u.c.