Sestdien, 14. aprīlī plkst. 14.00 Tukuma Mākslas muzejā viesosies izstādes "Attēlu atmiņa" dalībnieki Arnis Balčus un Katrīna Neiburga.
Izstāde "Attēlu atmiņa" koncentrējas uz mākslas darba spēju atdzīvināt agrākos notikumus, iesaistīties atmiņu procesa veidošanā un konstruēt bijušo, vai tieši otrādi – aktualizēt to, kas ir ticis sistemātiski un apzināti atstāts aizmiršanai. Izstādes dalībnieki – Arnis Balčus, Andrejs Grants un Katīna Neiburga savu darbu tapšanā izmanto atšķirīgas pagātnes un tagadnes reprezentēšanas pieejas, ļaujot runāt par fotoattēlu gan kā pagātnes ierakstītāju, gan potenciāli aktīvu vēsturiskās atmiņas un identitātes veidošanās procesa dalībnieku.

Māksliniekiem, fotogrāfiem, mākslas mīļotājiem un visiem tukumniekiem šī ir lieliska iespēja tikties ar diviem māksliniekiem, kuri aktīvi piedalās laikmetīgās mākslas procesos un ar saviem darbiem ir bieži starptautisko izstāžu dalībnieki.
Arnis Balčus (1978) darbības jomas ir fotogrāfija un video. Mākslinieka darbi nereti skar sabiedrībā jūtīgas tēmas (seksualitāte, vardarbība, kolektīvā atmiņa), izraisa diskusijas un pārbauda vispārpieņemtos priekšstatus par fotogrāfijas ētiskajām un estētiskajām robežām. A.Balčus šobrīd vada fotogrāfijai veltītu portālu Foto Kvartāls (http://fotokvartals.lv), kā arī darbojas kā fotogrāfijas un kultūras procesu ass novērotājs un kritiķis. Plašāk par mākslinieku: http://www.balcus.lv
Katrīna Neiburga (1978) ir viena no starptautiski atzītākajām latviešu māksliniecēm, pirmās Purvīša balvas – šī brīža prestižākā vizuālās mākslas apbalvojuma Latvijā – īpašniece un nereti vērienīgu videoinstalāciju autore. K.Neiburgas interesējošo tēmu lokā ir sieviete, ikdienas dzīve un pieredze, patērētājsabiedrības zīmes un mehānismi.

Tikšanās laikā mākslinieki dalīsies izstādē redzamo darbu veidošanas iespaidos, kā arī iepazīstinās ar aktuālajiem projektiem un interesēm.

Ieeja pasākumā ar muzeja biļeti.
Izstāde apskatāma līdz 13. maijam.

Izstādi atbalsta: Tukuma novada dome, www.kooperativs.lv
Plašāk: www.tukumamuzejs.lv, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..