AB.LV Sabiedriskā labuma fonds aicina iesniegt pieteikumus konkursam laikmetīgās mākslas izstāžu rīkošanai 2010. gadā. Šis konkurss turpina fonda ieguldījumu laikmetīgajā mākslā Latvijā.

Neskatoties uz vispārējo tendenci pārtraukt finansējumu kultūrai, AB.LV Sabiedriskā labuma fonds 2010.gadā turpina atbalstīt laikmetīgo mākslu, izsludinot jaunu projektu konkursu - "Laikmetīgās mākslas izstādes 2010. gadā". Šajā konkursā kultūras jomas biedrības un nodibinājumi, valsts un pašvaldību muzeji var pretendēt uz grantiem laikmetīgās mākslas izstāžu sagatavošanai un norisei, katalogu un cita veida dokumentācijas sagatavošanai un izdošanai, izglītojošu pasākumu organizēšanai.

AB.LV Sabiedriskā labuma fonds kopš 2007. gada sniedz atbalstu laikmetīgās mākslas procesiem Latvijā. Programmas "Laikmetīgās mākslas izstādes 2007. - 2009. gadā" ietvaros atbalstītas 17 nacionāla mēroga, sabiedriski nozīmīgas laikmetīgās mākslas izstādes un projekti. Atbalstīto vidū ir Latvijas mūsdienu fotogrāfijas izstāde "Privāts", audiovizuālā izstāde "Ūdensgabali/Waterpieces 2009", Laikmetīgās mākslas izstāde - Survival Kit" un "Komiksi laikmetīgajā mākslā"", kā arī mākslinieku Katrīnas Neiburgas, Jāņa Mitrēvica, Solveigas Vasiļjevas un Jāņa Deinata personālizstādes.

"Esmu gandarīta, ka fonda atbalstītās izstādes izvirza nozīmīgām balvām laikmetīgajā mākslā - tā mākslinieka Kriša Salmaņa izstāde PAZUDUŠIE (noritēja 2009.gada februāri Rīgas mākslas telpā) tika izvirzīta gan Purvīša balvai, gan laikraksta "Diena" Gada balvai kultūrā", uzsver Laikmetīgās mākslas programmas vadītāja Jeļena Budanceva.

Ar projektu pieteikumu iesniegšanas kārtību var iepazīties www.abfonds.lv (sadaļa "Finansējums").

AB.LV Sabiedriskā labuma fonds - korporatīvs labdarības fonds, kas sekmē sabiedrības un biznesa sociālo atbildību par līdzcilvēkiem un vidi, kurā darbojamies. Fonds atbalsta radošus cilvēkus un izcilas organizācijas, kas iegulda savus pūliņus un zināšanas, lai sasniegtu visai sabiedrībai svarīgus mērķus - veidotu stipru Latvijas valsti, saliedētu un pārtikušu sabiedrību. Fonda dibinātāji ir Oļegs Fiļs un Ernests Bernis.

Papildu informācija:

Jeļena Budanceva,

Laikmetīgās mākslas programmas vadītāja

Tālrunis: 2637 2902,

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.