Pirmdien, 1.oktobrī, Pasaules arhitektūras dienas pasākumu ietvaros Rīgas pilsētas arhitekta birojs rīko atvērto durvju dienu. Ikviens interesents šajā dienā tiek aicināts apmeklēt Rīgas pilsētas arhitekta biroju, iepazīties ar tā ikdienas darbu, funkcijām un uzdevumiem, kā arī tikties ar Rīgas pilsētas arhitektu Gvido Princi.

Jebkuram interesentam 1.oktobrī Rīgas arhitekta birojs, kas atrodas Dzirnavu ielā 60a-21, būs atvērts no plkst. 15:00 līdz 18:00.

"Ievērojot iedibinātās tradīcijas, Pasaules arhitektūras dienā mēs aicinām pie sevis ikvienu interesentu un stāstām par Rīgas pilsētas arhitekta biroja darbu, uzdevumiem un pienākumiem. Tai jābūt normai, ka pilsētas arhitektūras process ir atvērts, tam ir jārespektē un jāiekļauj sevī sabiedrības viedoklis. Šai idejai ir jākļūst par Rīgas pilsētas arhitekta biroja darba vadmotīvu un mēs strādājam pie tā, lai šo vadmotīvu iedzīvinātu," uzsver Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Pasaules arhitektūras dienas pasākumus galvaspilsētā ievadīs Rīgas 2012. gada balvas arhitektūrā pasniegšanas pasākums Rīgas pilsētas arhitekta birojā, kam dienas gaitā sekos gan Latvijas Arhitektu savienības, gan privāto arhitektu biroju organizēti pasākumi:

- 13:00 arhitektu biroja "Sarma & Norde" organizētās fotoizstādes "ARHITEKTI" atklāšana uz Rīdzenes ielas tirdzniecības centrā "Galerija Centrs", Vecrīgā (izstāde skatāma no 1.oktobra līdz 7.oktobrim);

- 14:00-20:00 arhitektu biroja "NAMS", dizaina studijas "Studio Perspecitive" un kafejnīcas "Mākonis" organizētā arhitektūras objektu stereo foto izstāde "SKATS UZ LIETĀM TELPISKI", Palasta ielā 7.

Oktobra pirmā pirmdiena pēc Starptautiskās Arhitektu savienības iniciatīvas un iedibinātas ilggadējās tradīcijas visā pasaulē tiek atzīmēta kā Pasaules arhitektūras diena. Visā pasaulē, arī Rīgā, arhitektūras nozares profesionāļi to šogad atzīmēs 1.oktobrī. Starptautiskās Arhitektu savienības padome kā šī gada Pasaules arhitektūras dienas tēmu ir izvēlējusies - "Arhitekti pārveido pilsētas". Izvēloties šo tēmu, Starptautiskā Arhitektu savienība vēlas atbalstīt Apvienoto Nāciju Organizācijas aizsākto kustību pilsētu attīstības jomā "Labākas pilsētas - labāka dzīve".