Daira Zālīte "Identifikācija"Trešdien, 19. decembrī, pulksten 18:00 bārā/ restorānā "Ar mani atkal runā kaijas" notiks fotomākslinieces Dairas Zālītes personālizstādes "Identifikācija" atklāšana.

"Identifikācija" ir paskatīšanās pa atslēgas caurumu sievietes būtībā. Distancēts redzējums, kur saskatāma tikai daļa no viņas pasaules, kamēr pārējais paliek aiz durvīm miglā un tumsā. Vienlaikus tā ir katras fotografētās sievietes pašidentifikācija ar dzīvi- foto vide ir modeļu pašu izvēlēta, tāpat apģērbs un izteiksme. Un tā ir arī autores identifikācija ar sieviešu lomām, ar viņu cerībām, mērķiem, sapņiem un ticību. Katra fotografētā tēla atvēršana kā jaunas zemes atklāšana, vēl līdz galam neaptverta. "Identifikācija" ir stāsts par Viņas kosmosu un pašradītajām galaktikām, kur skatītājs var iezīmēt sevi kā blakus tēlu, kā vienu no zvaigznājiem tajā.

Daira Zālīte savas izstādes motīvu saista ar Gundegas Repšes citātu- "Iejušanās šīs pasaules kārtībā un nekārtībā man nekādi neizdodas bez identificēšanās. Vienlaikus es cenšos apstādināt sevi tai kontrolpunktā, kur identificēšanās var pazudināt manis pašas būtību. Nezinu, vai tas maz ir iespējams- šī šķietamā, kontrolētā apstāšanās un identifikāciju bezgalīgie apvāršņi, bet kādu laiku simultānā dzīvošana man likusies aizraujoša. Varbūt arī tālab, ka man allaž šķitis- cilvēks ir kaut kas vairāk, neaptverami vairāk par to, ko katrs iztēlojas kā esam sevi pašu. Man ir arī aizdomas, ka priekšstatu greznie un krāšņie māņi ir viens no iemesliem, kālab pasaule ir tik pārapdzīvota ar nejēdzībām. Iespējams, ka identificēšanās palīdz drupināt arī manus personīgos priekšstatus."

Šī nav pirmā autores izstāde.Izstāde "Identifikācija" ir ievads foto ciklam, kas vēl top. Viņu prāta stīgās un dvēseles kvadrātvienādojumos, Viņu porcelāna trauslajās eksistencēs.

Izstāde būs apskatāma no 19.12.12. līdz 19.01.13. bārā un restorānā "Ar mani runā kaijas". Izstādes atklāšana notiks 19.decembrī, pulksten 18:00. To organizē Daira Zālīte sadarbībā ar Latvijas Kultūras koledžu un bāru/restorānu "Ar mani runā kaijas". To atbalsta: Latvijas Kultūras koledža, bārs/restorāns "Ar mani runā kaijas" un SIA "Štelmahera fotostudija".

Papildinformācija:

Izstādes organizatore/ autore: Daira Zālīte

Tālruņa numurs: 22028776

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.