Justīne Borozdina un Līga VītolaPiektdien, 21. decembrī, plkst. 19:00 Salacgrīvas k/n 2.stāvā tiks atklāta Justīnes Borozdinas un Līgas Vītolas fotogrāfiju izstāde "ES TE. TU TUR" .

Izstādē skatāmās fotogrāfijas skatītāju acīm atklāj lielo atšķirību starp lauku un pilsētas dzīvi.

Līga savos darbos atklāj pilsētu kustībā un mistisku noslēpumainību kāda tai reizēm piemīt. Līgai ir īsta pilsētnieces daba, viņai patīk būt ikdienas burzmā, ko veido cilvēki, satiksme viņai apkārt. Visvairāk viņa izjūt pilsētu naktī, kad ielas, mājas un parki tiek izgaismoti. Tas rada īpašas sajūtas, ko viņa arī cenšas parādīt savās fotogrāfijās. Pilsētas vide un noskaņa naktī mēdz būt mainīga, tā spēj būt klusa un mierīga, bet reizēm trokšņaina un pilna kņadas. Pilsēta naktī ir dzīva, tā nekad neaizmieg.

Justīne kopš bērnības ir dzīvojusi laukos netālu no Salacgrīvas- "Lāņos". Lai arī šobrīd vairāk nākas uzturēties Rīgā, dzimtās mājās ir un paliks viņai vismīļākās. Savās fotogrāfijās Justīne ir vēlējusies parādīt to, kādēļ ir vērts dzīvot laukos un, kas ir tas, kas vistiešāk raksturo lauku dzīvi: mežs, pļavas un svaigais gaiss...

Katrai no izstādes darbu autorēm ir savs skatījums un piegājiens fotogrāfijai, katrai no viņām ir sava fotografēšanas maniere, kas ir acīm redzami, salīdzinot abu meiteņu darbus. Justīnes un Līgas attēlos skaidri var just pilsētniecisko un lauku meitenes dabu. Izstādē ir iespēja salīdzināt divas atšķirīgas vides, kurās meitenes uzaugušas un katrā no fotoattēliem ieraudzīt lietas, vietas un sajūtas, kas abām meitenēm ir tik ļoti tuvas un nozīmīgas- lauku un pilsētas vidē. Tieši šis pretstats- lauki un pilsēta, ir savedis abas autores kopā vienotā izstādē "Es Te. Tu Tur.", dodot iespēju to sajust arī izstādes apmeklētājiem.

Izstāde Salacgrīvas k/n būs skatāma līdz 5. janvārim (ieeja bez maksas).