Spices logoŠodien plkst. 14.00 labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" sadarbībā ar Ilmāru Znotiņu, Gvido Kajonu un citiem Latvijas spožākajiem fotogrāfiem tirdzniecības centra Spice 1.stāvā pie informācijas centra atklāja labdarības fotoizstādi "Palīdzēsim!". Izstādes atklāšanā piedalījās arī Liene Šomase, Igo, grupas "Putnu balle" un "Latté".

Savos darbos fotogrāfi savu talantu ir veltījuši kādam konkrētam bērnam, ģimenei vai bērnu namam, fotogrāfijās atspoguļojot patieso stāstu par bērnu likteņiem. Izstādē redzami fotomākslinieku Gvido Kajona, Ilmāra Znotiņa, Ivetas Vaivodes, Oļega Zernova, Annas Novikovas, Jāņa Medņa, Raimo Lielbrieža, Ērika Meinarta, Valda, Kaspara Lielgalvja, Artūra Romanovska, Līgas Vasiļūnas, Andreja Strokina, Rolfa Vendiņa un Santas Spilbergas darbi.

Izstādes kurators Ilmārs Znotiņš skaidro: "Jo vairāk mēs palīdzēsim un darbosimies kopīgi, jo mazāk būs cilvēki, kuri ir nelaimīgi! Tieši fotogrāfija ir universāla valoda bez vārdiem, tā skatītāju uzrunā visspilgtāk un visspēcīgāk. Izstādē atspoguļosim gan tos bērnus, kam klājas grūti, gan tos, kuriem ar visu kopīgiem spēkiem mums jau ir izdevies palīdzēt."

"Sabiedrība reizēm nepamana tos, kam nepieciešama palīdzība tikai tāpēc, ka viņi vienkārši nav redzami. Nav redzama nedz bērna nelaime, nedz tas, kā viņa dzīvi var mainīt cilvēku atsaucība. Tāpēc ticam, ka fotogrāfu talants caur fotoobjektīva prizmu atainos konkrēto likteni, tiešāk uzrunās ikvienu līdzcilvēku un ļaus rast iedvesmu atbalstīt tos, kam gadījusies kāda nelaime," stāsta labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" direktore Ilze Skuja.

"Ģimene ir vērtība, ko īpaši izceļam Ziemassvētku laikā. Atbalstot izstādi "Palīdzēsim!", vēlamies ne vien iepriecināt tirdzniecības centra Spice apmeklētājus, bet arī sniegt atbalstu tām ģimenēm, kurām šajā laikā klājas visgrūtāk. Ceram, ka izstādes patiesie foto stāsti ikvienam ļaus saskatīt un gūt iedvesmu no patiesas draudzības, īstas mīlestības un vienkārši cilvēcīgām savstarpējām attiecībām," skaidro tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce.

Izstādes atklāšana tika veidota kā mazi svētki arī "Palīdzēsim.lv" aprūpē esošajiem bērniem, tādēļ uz to ieradās ģimenes no visas Latvijas, kurām tiek sniegts organizācijas atbalsts. Savus vienaudžus un tuvos cilvēkus ar uzstāšanos priecēja arī talantīgākie bērni, kuru radošās spējas attīstījušās par spīti trūkumam vai veselības problēmām. Bērniem bija iespēja priecāties "Lido" atrakciju parkā un baudīt "Mārtiņa beķerejas" un "Laimas" gardumus.

"Palīdzēsim.lv" ir labdarības nodibinājums ar mērķi palīdzēt Latvijā dzīvojošiem bērniem, kuriem ir veselības, sadzīves vai citas problēmas. Nodibinājums sadarbībā ar pazīstamiem Latvijas fotogrāfiem veido foto stāstus, kā ziedotāju sniegtais atbalsts palīdzējis bērniem. Tādējādi ikviens ziedotājs, apmeklējot organizācijas mājas lapu, var tieši un nepastarpināti redzēt, kā, pateicoties ziedojumam, mainījusies bērna dzīve.

Izstāde tirdzniecības centra Spice 1.stāvā būs apskatāma līdz 6.janvārim.