Lavlada Ilona PulksteneFotomākslas galerijā "Zazī" otrdien, 12. martā, plkst. 18.00 tiks atklāta Ilonas Pulkstenes fotogrāfiju izstāde "Zovi Menja LAVLADА".

Ilona Pulkstene (1971.) dzīvo un stradā Rīgā. Vēl pirms 9 gadiem Ilona nevarēja iedomāties, ka kļūs par fotogrāfu, tomēr dzīve kardināli izmainījās un parādīja ceļu pie fotogrāfijas. Jau no bērnības Ilona aizrāvas ar mākslu – zīmēja, veidoja no māla, vēlāk sekoja sevis meklējumi interjera dizainā, tika iegūts friziera un grimētāja diploms, tomēr neviena no šīm profesijām nespēja sniegt to gandarījumu un piepildījumu, ko sniedz fotogrāfija. Ilona ir ļoti pateicīga saviem klientiem par to, ka viņi uzticās un dod radošo brīvību fotografei , kā arī ir pateicīga dzīvei par doto iespēju nodarboties ar to, kas dod piepildījumu un gandarījumu.

Autore izstādes tēmu komentē šādi: "Šī izstāde ir veltīta sievietēm, kuras ir dzimušas, lai mīlētu. Izstādē būs apskatāmas 16 fotogrāfijas, kurās attainotas 16 dažādas sievietes. Fotogrāfijās ir attainoti 16 dažādi tēli un dažādi stāsti. Fotogrāfijām apzināti nav piešķirti nosaukumi, atsājot skatītājam iespēju pašam izdomāt, kāda varētu būt šo sieviešu dzīve... ".

Galerija "Zazī" ir vienīgā galerija Latvijā, kura pilnībā veltīta fotogrāfijas mākslai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus. Galerijas kuratore ir Elēna Silaja.

Izstāde "Zovi Menja LAVLADА", kas tapusi sadarbībā ar vīnu GRAN Castillo pārstāvniecību Latvijā, tiks atklāta otrdien, 12. martā, plkst. 18:00 fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20 (FotoAkadēmijas telpās). Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks – darba dienās no 11:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 13. aprīlim.