Izstāde "Pārsteidzošā Latvija"Kanāla "National Geographic" rīkotā fotokonkursa "Mana pārsteidzošā Latvija" ietvaros, no 4. marta, līdz pat 18. martam TK "Spice" notiek lielformāta fotogrāfiju izstāde, kurā apskatāmi 26 no konkursam pieteiktajiem darbiem.

Lielformāta fotogrāfijās izstādes apmeklētājiem ir iespēja aplūkot Latvijas skaistākās vietas, paraudzīties uz Brīvības pieminekli no putna lidojuma, atklāt mūsu mežu un upju pārsteidzošo skaistumu, izjust Jāņu nakts maģiju un ieraudzīt zvaigžņoto Piena ceļu.

Izstādē aplūkojami tie konkursā iesniegtie darbi, kas interneta vietnes Facebook.com/NatGeoLavija saņēma vislielāko skatītāju balsojumu skaitu.

Kanāls "National Geographic" visā pasaulē regulāri organizē līdzīga veida izstādes un konkursus ar mērķi popularizēt dabas foto mākslu un ļaut cilvēkiem radoši izpausties. Atzīmējot biedrības "National Geographic" 125. dzimšanas dienu, šāda iespēja tika piedāvāta arī Latvijas iedzīvotājiem.

Fotokonkursā "Mana pārsteidzošā Latvija", kas tapis sadarbībā ar "Sony", kopumā tika iesniegti 686 darbi. Šobrīd žūrijas komisija izvērtē visas konkursa fotogrāfijas, lai noskaidrotu, kurš savā īpašumā iegūs galveno balvu jauno Sony NEX-5R fotokameru. Uzvarētāja svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks izstādes aizvēršanas dienā – 18. martā.

Konkursa darbus vērtē fotogrāfs Jānis Deinats, žurnāla "National Geographic" galvenais redaktors Rimants Ziedonis, vides pētnieks Māris Olte, dabas fotogrāfs un biologs Māris Kundziņš un TV ziņu moderatore Kristīne Garklāva,

Atgādinām, ka ikviens interesents līdz pat 17. martam var apmeklēt kanāla "National Geographic" interneta vietni http://www.facebook.com/NatGeoLatvija, kur sadaļā Fotokonkurss iespējams iepazīties ar visiem konkursā iesniegtajiem darbiem, kā arī par tiem nobalsot. Visvairāk balsu ieguvusī fotogrāfija saņems žurnāla "National Geographic" gada abonementu.