Hamburgas arhitektu un mākslinieku ģimene Romāns Feieršteins, Ļubova Simonenko un Anna Simonenko savos aktuālajos mākslas darbos piedāvā brīvas skaistā jūgendstila laikmeta interpretācijas. Izstāde Gētes institūtā Rīgā ir mākslinieku īstenotā starptautiskā mākslas vēstures izstāžu cikla turpinājums. Projekta ietvaros 2011. un 2012. gadā jau notikušas trīs izstādes Latvijā un Vācijā (jūgendstila laikā Latvija piederēja pie vācu kultūras un valodas loka).

Gētes institūtā prezentētajā izstādē centrālā loma ir Romāna Feieršteina grafiskajiem cikliem. Šie darbi atklāj mākslinieka unikālo māksliniecisko ideju – visu latīņu alfabēta burtu interpretāciju un attēlojumu arhitektonisku skiču formā jūgendstila kultūrvēsturiskajā kontekstā. Jūgendstila arhitektūrai Hamburgā un Rīgā ir veltīti arī Ļubovas un Annas Simonenko kolāžu un fotogrāfiju cikli. Jūgendstils kā tēma arhitektūrā, grafikā un latīņu kaligrāfijā ļauj to skaidri identificēt pilsētas kultūru Rīgā un Hamburgā.

Mākslinieki veido radošu un pieredzējušu komandu. Visi trīs ir absolvējuši slaveno Maskavas Arhitektūras augstskolu un ilgus gadus darbojas Vācijas un Krievijas arhitektūras un mākslinieku savienībās; kopā realizējuši daudzus izstāžu projektus.

Izstādes laikā skatītājiem tiks piedāvāta diapozitīvu slīdraide "Hanzas sejas: jūgendstils Hamburgā un Rīgā" un digitāls katalogs pdf formātā "Mākslas projekts par jūgendstilu".

13. martā pulksten 18:00 izstādi atklās izstādes kuratore Dr. Anna Simonenko un Gētes institūta Rīgā direktors Ulrihs Everdings.

Lai papildinātu izstādē redzamo un vairāk pastāstītu par izsmalcināto gadsimtu mijas stilu, kura spilgtas liecības saglabājušās abās pilsētās, izstādes laikā tiks piedāvāta Rīgas Jūgendstila muzeja darbinieku sagatavota lekcija.

Izstādes ilgums: 14.03. – 13.05.2013., pirmdiena - piektdiena: 09:00-20:00, sestdiena: 09:00-15:30

Kontaktiem ar māksliniekiem un digitālā kataloga pasūtīšanai:

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Info: www.feierstein-simonenko.com