fotoizstade RCTPiektdien, 2013.gada 24.maijā, plkst. 13.00 Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonā notiks fotoizstādes "Stāsti. Pieturzīmes" atklāšana. Izstādē būs apskatāmas četru jaunākās paaudzes Latvijas fotogrāfu Māra Morkāna, Jāņa Saliņa, Anša Starka un Andreja Strokina darbi, kuros katrs no tiem atspoguļojis sev interesējošās tēmas Centrāltirgū sev iemīļotākajā žanrā un tehnikā. Mediju pārstāvji laipni aicināti piedalīties izstādes atklāšanā.

"Centrāltirgū jau kopš tā atklāšanas – 1930.gada – ik dienu iepērkas desmitiem tūkstošu cilvēku, tirgojas vairāk nekā 3000 tirgotāju – katrs ar savu stāstu, pieredzi, prasmēm un humora izjūtu. Tieši tirgū var redzēt, kā dzīvo cilvēki, kādas ir valsts tradīcijas un kultūra. Mūsu tirgum ir lieliska aura, ko veido gan vēsturiskās tradīcijas, gan unikālā paviljonu arhitektūra un plašā tirgus teritorija pašā Rīgas sirdī. Tirgū ik dienu var redzēt uzmanības vērtus mirkļus, cilvēkus, notikumus, aspektus. Daļa no tiem ir iemūžināti izstādē redzamajās fotogrāfijās," stāsta RPAS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs. Viņš uzsver, ka iespaidiem bagātā un krāšņā tirgus dzīve rosinājusi uzrunāt fotogrāfus, lai Centrāltirgus pircējiem un apmeklētājiem – tostarp ārvalstu viesiem dotu iespēju ieraudzīt Centrāltirgus daudzpusīgās šķautnes, vienlaikus veidotu materiālu, kas nākotnē var kalpot par vērtīgu vēstures liecību.

Fotoizstādi, kurā izstādītas šī gada pavasara mēnešos tapušās fotogrāfijas, ikvienam interesentam būs iespēja apskatīt Centrāltirgus sakņu paviljonā no 24.maija līdz 21.jūnijam katru dienu no plkst. 8.00 līdz 18.00.