Nils Vilnis, Piedzīvot Maskavas forštatiRīga, 2013. gada 14. maijs – Modes fotogrāfs Nils Vilnis izstādē Piedzīvojums pilsētā piedāvā ieraudzīt Rīgu pilsētas viesu acīm. Viņa fotogrāfijās attēloti cilvēki, kuri uz Rīgu atbraukuši kā viesi vai pārcēlušies dzīvot no citām valstīm vai pilsētām. Savu modeļu profilos fotogrāfs integrējis viņu mīļākās vietas Rīgā.

Nils Vilnis savus foto Smart TV izstādei Piedzīvojums pilsētā piesaka ar devīzi: "Mēs piedzimām dažādās valstīs, bet satikāmies Rīgā". Viņš stāsta: "Man kā rīdziniekam ir interesanti uzzināt citu cilvēku viedokli par šo pilsētu. Īpaši tādu, kas paši nav dzimuši Rīgā vai Latvijā. Viņu skatījums uz to nereti ir pavisam citāds. Izstādes Piedzīvojums pilsētā fotogrāfiju sērijā cenšos parādīt, kā vide ietekmē portretējamo personu un otrādi. Sejas vaibsti iegūst pavisam citādu skatu simbiozē ar šo cilvēku mīļākajām vietām pilsētā. Arī pati pilsēta parādās citādā gaismā, kad tiek personificēta."

Piedzīvojums pilsētā ir savdabīga Rīgai veltīta Samsung Smart TV izstāde. Tajā katrs fotogrāfs veidojis savu aizraujošo stāstu par Rīgu, atklājot jaunus galvaspilsētas vaibstus. Izstādes autori ir arī bērnu modes apskatniece un blogere Santa Bindemane–Mihelsone un fiksēto velosipēdu kustības aizsācēji, apvienības Tru Fix Kru komanda – Ingemārs Dzenis, Toms Alsbergs un Artūrs Pavlovs.

Fotogrāfijas, kas uzņemtas ar jauno Samsung digitālo hibrīdkameru NX300, aplūkojamas ceļojošajā izstādē jaunākajos Samsung Smart televizoros, ļaujot izbaudīt mākslas un mūsdienu tehnoloģiju savienību.

Pašlaik ekspozīcija apskatāma tirdzniecības parkā Alfa, bet katru nedēļu līdz pat jūnija vidum tiks izstādīta dažādās galvaspilsētas vietās. Tā būs iespēja ikvienam izstādes apmeklētājam izbaudīt aizraujošu attēla un jaunāko Smart TV tehnoloģisko risinājumu pieredzi.

Izstāde Piedzīvojums pilsētā skatāma:

TP Alfa 13.05. – 19.05.; TC Domina 20.05. – 26.05.; Kino Citadele 27.05. – 2.06.; Starptautiskā lidosta Rīga 3.06. – 9.06.; TC Spice 10.06. – 16.06.; Multikino, TC Riga Plaza 17.06. – 23.06.