No 13. septembra līdz 2. oktobrim Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma somu mākslinieka Henrika Dunkera foto izstāde „Studio Kapsēde”.

Studio Kapsēde darbību uzsāka dzīvojamajā istabā Kapsēdē, ciematā netālu no Liepājas. Viens fotogrāfs un dabiskais apgaismojums: improvizēta studija ar galdu, kura ātri vien paplašināja savas robežas arī ārpus istabas un vēlāk arī ārpus pašas Kapsēdes.

Paralēli šim projektam Henriks Dunkers (Henrik Duncker) savās fotogrāfijās attēlojis precīzus un atklātus cilvēku personīgo mantu tuvplānus. Henriks Dunkers fotografējis padomju laika sadzīves priekšmetus un savādus postpadomju dekoratīvos objektus, kūpinātas zivis uz vinila galdautiem, īpatnējus dabaszinību priekšmetus no Kapsēdes pamatskolas utt. Katra fotografētā lieta sev līdzi nes nodiluma pazīmes, kas stāsta par tās bijušo īpašnieku un tā personisko vēsturi. Tādējādi, sākotnēji anonīmas lietas (īpaši masveidā ražotas), gadi un to lietotājs pārveidojis par personiskām. Neraugoties uz Henrik Duncker fotogrāfiju neitrālo un objektīvo kvalitāti, katra no tām stāsta kādu stāstu.

Izstāde Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma katru dienu, izņemot svētdienas, no 10:00 līdz 22:00