4foto stāsti izstāde kustibā14. janvārī plkst.16.00 Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas  skolā  (Rīgā, Prūšu ielā 13)  atklās  fotoizstādi  "4 foto stāsti".  Izstādē, kas tapusi jauniešu iniciatīvas projekta foto stāsti "Mēs Mūsu Laikā" ietvaros, varēs aplūkot iesācēju fotogrāfu - Staņislava Jaškula, Alises Lavrenčukas, Sanitas Sprūžas un Unas Ilarionovas foto stāstus.
Oktobrī projektā iniciatīvas grupā apvienojās Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas jaunieši, kuri vēlējās  rast citu skatu punktu un izpaust sevi fotogrāfijā. Jauniešu iniciatīvu konkursa ietvaros tapa projekts,  kas tika īstenots ar  Rīgas jauniešu centra "Kaņieris" un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Meistarklasi -  par foto stāstu,  jauniešu centrā "Kaņieris", novadīja  fotogrāfs Reinis Fjodorovs, kurš pats ar saviem foto stāstiem divreiz ieguvis laikraksta  "Diena" gada balvu  fotogrāfijā.
"Šajā meistarklasē mēs izpētījām dažādus fotogrāfijas elementus un to, kā fotogrāfijas mijiedarbojas savā starpā, ar mērķi pašiem izveidot saistošu foto stāstu," stāsta Fjodorovs.  Pēc tam jaunieši strādāja patstāvīgi, bet viņiem bija iespēja jebkurā laikā konsultēties ar Reini, kurš uzņēmās būt arī par  topošās izstādes kuratoru. Darbs nebija viegls un līdz izstādei tika tie projekta dalībnieki, kuri bija gan ieinteresēti, gan gatavi strādāt. Staņislavam Jaškulam tapa foto stāsts "Mantojums", Alisei Lavrenčukai "Šodiena – rītdiena", Sanitai Sprūžai "Dažādi, bet tomēr tik vienādi" un Unai Ilarionovai "413" .
Projekta dalībniece, Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas 7. klavieru klases audzēkne Alise Lavrenčuka par savu darbu saka: "Savā stāstā es attēloju mūsdienu cilvēka dzīvi un tai raksturīgo steigu, nepatstāvību un laika trūkumu. Es gribu, lai skatītājs aizdomājas par savas dzīves ritmu un uzdod sev vienkāršu jautājumu: ko es mainītu savā dzīvē, ja zinātu, ka rītdiena nepienāks?"
Paredzēts, ka izstāde būs ceļojoša, tāpēc tās nosaukumā uzsvērts "fotoizstāde kustībā"," piebilst projekta koordinators, 4. akordeona klases audzēknis Staņislavs Jaškuls, "jo projektā iesaistījās ne tikai Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, bet arī jaunieši no citām skolām".
Izstādes tapšanu  atbalstīja arī AS  "Latvijas mežu dienests".