melnbaltā dzeja7.jūnijā plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzeja Robinsona zālē tiks atklāta fotogrāfa Kristapa Runča personālizstāde "Melnbaltā dzeja".
"Melnbaltā dzeja" iesāks Ojāra Vācieša muzeja vasaras izstāžu ciklu "Jauno mākslinieku vasara". Pēdējos gados daudzi mākslinieki Ojāra Vācieša muzeju ir izraudzījušies kā savu pirmo personālizstāžu norises vietu. Šajā vasarā savas pirmās personālizstādes atklās fotogrāfi Kristaps Runcis, Jānis Paļulis un mākslinieces Laura Buholte un Līga Tiesniece.
Fotogrāfs Kristaps Runcis foto pasauli ir iemācījies saviem spēkiem. Jaunas iemaņas tiek apgūtas arī strādājot "Skolu foto" un " Memoriālo muzeju apvienībā".
Izstāde "Melnbaltā dzeja" ir dzejas un melnbalto fotogrāfiju apvienojums savdabīgos skaitļos. Izstādes atklāšanu un norisi caurvij skaitlis septiņi - 17 fotogrāfijas, 7. jūnijā, fotogrāfa 27 dzimšanas dienā.
Katra fotogrāfija tiek raksturota ar dzejas pantiem, tādejādi veidojot fotogrāfiju un stāstu ciklu. Fotogrāfs min: "Izstāde raksturo manu dzīves haosu, to vienos dzejas panti un melnbaltā nokrāsa. Fotogrāfija ir kā acis, kas var ieraudzīt, un dzeja kā mute, kas stāsta un tajā var ieklausīties."