Foto: Ventspils Kultūras centrsTrešdien, 9.novembrī, plkst.17.00 Galvenajā bibliotēkā atklās mākslinieces Gunas Oškalnas-Vējiņas maestro Raimondam Paulam veltīto fotoizstādi "Uz pareizās nots".
"Izstāde ir veltīta Raimondam Paulam viņa 80 gadu jubilejā. Maestro rada mūziku, un viņš vienmēr ir uz pareizās nots. Katrai fotogrāfijai ir savs stāsts, kas runā. Un vairāki foto kopā veido atsevišķu melodiju... Ir jānoķer pareizais mirklis un jābūt uz pareizās nots!" stāsta izstādes autore.
Fotomāksliniece Guna Oškalna- Vējiņa savus darbus izstāda kopš 1981.gada. Viņas populārākās izstādes ir "100% Daba" (1993) , "Ticība. Cerība. Mīlestība" (2003), Raimondam Paulam veltītā izstāde "Vajag tikai rakt..." (2006), Latvijas Republikas 90 gadu jubilejas svinībām un Brīvības pieminekļa autora Kārļa Zāles 120 gadu atcerei veltītā izstāde "Piemineklis Brīvībai" (2008, 2010), "Dejo Vija Vētra" (2012), "Čaka sievietes un Rīga" (2014), "Gunas sešdesmit foto spēles ar aktieriem" (2015).
Māksliniece piedalījusies dažādos starptautiskos projektos, viņas darbi ir bijuši izstādēs Slovākijā, ASV, Francijā, Lielbritānijā, Portugālē un Krievijā. Kopš 2005. gada viņa ir fotostudijas "Vidze" vadītāja. Fotografēšana ir vienlaikus Gunas Oškalnas-Vējiņas darbs, hobijs un mīlestība, savukārt viņas prioritātes fotogrāfijā ir daba, pilsēta un personības.
Izstāde "Uz pareizās nots" Galvenajā bibliotēkā būs skatāma līdz decembra sākumam.