PLAKATS FOTO KULAKOVSNo 2018. gada 6. aprīļa Rīgas Centrālajā bibliotēkā būs skatāma fotogrāfa Georga Viljama Hibnera personālizstāde "Personības". Personālizstādē iekļautas fotogrāfijas, kuras tapušas, uzsākot fotografēt un sadarbojoties ar vienu no Latvijas lielākajām žurnālu izdevniecībām. Fotogrāfijās redzami aktieri, režisori, muzikanti un citu jomu pārstāvji.
Fotoizstādes autors Georgs Viljams Hibneris ir 17 gadus vecs jaunietis, kurš mācās Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma fotodizaina nodaļā. Interese par fotografēšanu Georgam radās jau agrā bērnībā astoņu gadu vecumā. Tā bija tāda kā tēvu un dēlu lieta, jo Georga tētis ir fotogrāfs Aigars Hibneris. Par jaunā talanta prasmi liecina fakts, ka Georga pirmā žurnālā publicētā fotogrāfija tikusi uzņemta desmit gadu vecumā.
Fotogrāfija un bilžu apstrāde Georgu interesē, jo tā esot tāda interesanta lieta, turklāt tā varot iepazīties ar dažādiem slaveniem cilvēkiem – Georgs ļoti priecājas par iepazīšanos ar aktrisi Rēziju Kalniņu un aktieri Andri Buli. Pateicoties fotosesijai žurnālam, fotografējot režisoru un producentu Andreju Žagaru, radās iespēja tikties un fotografēt pasaules slavu ieguvušo baletdejotāju Mihailu Barišņikovu. Tas bija ļoti iedvesmojoši, un šīs fotogrāfijas ir tikušas publicētas preses izdevumos arī ārpus Latvijas.
Šī ir pirmā fotogrāfa Georga Viljama Hibnera personālizstāde, un par to viņš saka: "Šī izstāde ir kā neliels atskats uz iepriekšējo radošo periodu, kur lielākā daļa ir pasūtījuma darbi preses izdevumiem un pasūtītājiem. Man likās, ka izstādes formātā publicētos darbus var parādīt citādāk."
Izstāde apskatāma Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) no 2018. gada 6. aprīļa līdz 2018. gada 1.maijam. Izstādes atklāšana notiks 2018. gada 6. aprīlī plkst. 17.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā.
Kontaktinformācija bibliotēkā: 67181018