Pasaki Līgatne Foto Dzintra DreimanePašvaldības aģentūra "Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centrs" sadarbībā ar fotomāksliniekiem Jāni Pešiku un Vitu Meieri veido līgatniešu veltījumu Latvijai simtgadē - mākslas fotogrāfiju izstādi "Pasaki Līgatne", kuru atklās Līgatnes kultūras namā, 3.jūnijā plkst. 18:00. Fotogrāfijas tapušas trīs meistarklašu ciklā: "Pamani Līgatni", "Piedzīvo Līgatni" un "Pasaki Līgatni", kurās piedalījās aktīvi Līgatnes novada iedzīvotāji.
Sekojām rīta saulei un apsarmojušai dabai, ķērām pīļu un gulbju dejas uz ūdens, izstaigājām rudenīgās takas un vērojām panorāmas, pamanījām dabas sīkumus un Līgatnes arhitektūras nianses, uzklausījām līgatniešus un pieskārāmies pamanītajām!
Latvijas simtgades svētku laikā, ar foto izstādi vēlamies parādīt, ka lepojamies ar savu novadu un pilsētu, tās kultūrvēsturisko vērtību, ainavisko skaistumu, līgatniešu identitāti un piederību. Tā ir kā dāvana Latvijai simtgadē! Šī foto izstāde ir kā simtgades laika fiksācija, kultūras mantojuma vērtību saglabāšana, pārmantošana un popularizēšana caur foto mākslu.
Izstādes projekts tiek īstenots Vidzemes plānošanas reģiona „Latvijas valsts mežu un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2018" projekta ietvaros. Tās realizāciju atbalsta Pašvaldību aģentūra "Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centrs", foto piedzīvojumu un meistarklašu apvienība "Pamaniskaisti", fotogrāfiju izdrukas nodrošina SIA "JVK & Co" un SIA "B Print" Balticprint tipogrāfija, atklāšanas pasākumu atbalsta – krodziņš "Vilhelmīnes dzirnavas", SIA "Lustīgie meistari", par dzirkstošiem dzērieniem rūpēsies SIA "VINNIS", SIA "LIVONIA", "Mežezers" un SIA "Līgatnes vīna darītava", par muzikālo atmosfēru radīs apvienības "The Coco'nuts" mūziķi Marija Broča un Jāzeps Podnieks.
Izstāde Līgatnē būs apskatāma no 2018.gada 3.jūnija līdz 15.jūlijam.
Projekta vadītāja Madara Židaua, Līgatnes pilsētas bibliotēkas vadītāja, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., 64153121.