Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina uz projekta “Viena fotogrāfa stāsts” turpinājumu!

“Viena fotogrāfa stāsts” ir astoņas video mini-sērijas, kur skatītāji uzzina vairāk par 20. gadsimta otrās puses un 21. gadsimta mākslas fotogrāfijām, kas iekļautas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā, un to autoriem. LNMM fotogrāfijas kolekcija koncentrējas uz to meistaru darbiem, kuru vārdi kļuva plaši pazīstami 80. gados un jo īpaši 90. gados – pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.
👉 bit.ly/LNMMVienaFotografaStasts

Jau no janvāra beigām LNMM aicina uz projekta “Viena fotogrāfa stāsts” turpinājumu - radošām tikšanās reizēm ar projektā iesaistītajiem fotogrāfiem: Intu Ruku, Gunāru Bindi, Gvido Kajonu, Māru Brašmani un Gunāru Janaiti.

Piektdien, 28. februārī plkst. 18.00, LNMM tikšanās ar fotogrāfu Gvido Kajonu.
👉 www.facebook.com/events/2689843134385044

Gvido Kajons Latvijas fotogrāfijas vēsturē pazīstams kā ielu fotogrāfs un kultūras darbinieku portretists. Kajons nekad nav studējis fotogrāfiju akadēmiskā ceļā, sākotnēji fotogrāfija viņu aizrāva kā hobijs.
"Kāpēc es sāku nodarboties ar fotogrāfiju? Man līdz šim brīdim nav atbildes," video sērijā atzīst fotogrāfs.1990. gados strādājis kā žurnāla “Liesma” fotogrāfs un joprojām turpina darbu dažādos žurnālos.
Gvido Kajons atklāj, ka "Labs kadrs ir nejaušība. Tā ir veiksme nonākt īstajā vietā, īstajā brīdī."

Piektdien, 13. martā plkst. 18.00, LNMM norisināsies tikšanās ar fotogrāfi Māru Brašmani.
👉 www.facebook.com/events/774971406361548/

"Es biju ļoti iespaidojusies no mūsu dokumentālajām filmām, kas bija tiešām ļoti labas. Man gribējās vienkārši tādu dokumentālu Rīgu, kādu es viņu redzu – tādu jauna cilvēka acīm," par Rīgas fotogrāfijām stāsta Māra Brašmane.
60. un 70. gados Māra Brašmane uzņēma Rīgas un tās iedzīvotāju fotogrāfijas. Atšķirībā no pilsētas tēla tā laika pastkartēs vai oficiālajās avīžu fotogrāfijās, viņas uzņemtie Rīgas skati ir intīmi un ikdienišķi.
Vairums attēlu to radīšanas laikā netika ne publicēti, ne izstādīti, jo fotomākslas izstādes vēl nebija atvērtas šādai fotogrāfijas valodai.

Projekta ietvaros ir tapis kartīšu komplekts, ko bezmaksas saņems katrs tikšanās dalībnieks.

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās:
☎ +371 67324461
📧 Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Video projekta “Viena fotogrāfa stāsts” galvenais atbalstītājs ir advokātu birojs "Ellex Kļaviņš", idejas autors "Fox Consulting".