Latvijas dabas muzejsLatvijas Dabas muzejs (LDM) aicina visus gatavoties 2009. gada "Putnu dienām", kas Latvijā šogad sāksies ar muzeja speciālistu izsludināto fotokonkursu "Mans putns". Konkursā dabas draugi un pētnieki, kas mēdz doties dabā ar kameru, bet nav profesionāli fotogrāfi, tiek aicināti parādīt kādu sevis ieraudzītu un nofiksētu putnu dabā, iesūtot savu pieteikumu konkursam līdz 22. februārim. Labākie no iesūtītajiem darbiem martā būs aplūkojami foto izstādē "Mans putns".
Atgādināsim, ka līdzīgs fotokonkurss "Mans putns" ar tam sekojošo izstādi bija jau pagājušā gadā.

Fotokonkursā var piedalīties ikviens interesents ar savām oriģinālfotogrāfijām, kas atbilst konkursa nolikumam. Konkursam viens dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā trīs fotogrāfijas 20x30cm formātā. Tās tiks vērtētas četrās vecuma grupās: bērni (līdz 14 gadiem), jaunieši (15 – 20 gadi), pieaugušie (vecāki par 20 gadiem) un seniori (virs 50 gadiem).

Fotogrāfijām jāpopularizē sabiedrībā izpratne par putnu daudzveidību, aizsardzību un sugu unikalitāti. Tās vērtējot, tiks ņemts vērā darba sarežģītības līmenis (mākslinieciskais izpildījums, fotografētā objekta unikalitāte), fotogrāfijā iemūžinātā brīža unikalitāte dabā un fotogrāfijas nosaukuma oriģinalitāte.

Konkursu vērtēs Latvijas Dabas muzeja speciālisti un profesionāli fotogrāfi. Konkursu atbalsta Dabas aizsardzības pārvalde un Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs.  Labākie konkursam iesūtītie darbi no marta sākuma būs aplūkojami Latvijas Dabas muzeja speciālistu veidotajā putnu dienām veltītajā izstādē.

Fotokonkurss ir viena no "Putnu dienu 2009" aktivitātēm Latvijas Dabas muzejā. Putnu dienas Latvijas Dabas muzejā notiek jau vairāk nekā pusgadsimtu: kopš 1954. gada.  

Ar pilnu fotokonkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Dabas muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv un Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā www.dap.gov.lv.