Krāslavas Zarasos fotokonkurssŠ.g. 1.decembrī, projekta "Jaunas kvalitātes tēla un infrastruktūras attīstība attālās pierobežas pilsētās Zarasos un Krāslavā" ("New Quality Image") ietvaros, Krāslavā un Zarasos (Lietuva) tiek izsludināti jauniešu fotogrāfiju un suvenīru komplektu ideju konkursi.
"Ar šo konkursu palīdzību vēlamies iesaistīt jauniešus abu pierobežas pilsētu tēla veidošanā no jauna - iespējams, cita redzesleņķa. Abos konkursos aicinām piedalīties nevienaldzīgos jeb pozitīvi tendētos jaunus un radošus cilvēkus (vecumā no 15 līdz 30 gadiem). Fotokonkursa tēmas - vide, cilvēki, kultūra, kas raksturo abu pierobežas pilsētu ikdienu un svētkusvisos gadalaikos, tai skaitā:
  • pilsētu (Krāslava, Zarasi) kultūrvēsturiskie objekti;
  • pilsētvide (ielas, parki, ēkas, ūdeņi u.c.);
  • pilsētas iedzīvotāji un viesi ikdienā un svētkos;
  • pilsētu vide un ainavas dažādos gadalaikos.
Fotokonkursa "Manas pierobežas pilsētas tēls" labākos darbus paredzēts prezentēt foto izstādēs abās pilsētās, savukārt 3 labāko suvenīru komplektu idejas tiks realizētas, proti, tiks izgatavoti suvenīru komplektu prototipi no videi draudzīgiem materiāliem - koka, māla, lina, pārstrādāta kartona u.t.t. Abu konkursu nolikumi ir pieejami: www.kraslava.lv un www.zarasai.lt, informē fotokonkursa kontaktpersona Latvijā, Gunta Čižika (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).
Fotogrāfijas jāiesniedz līdz 2009. gada 31. decembrim. Tās var būt JPEG, TIFF vai RAW formātā. Darbi iesniedzami elektroniski Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ar norādi "fotokonkursam" (subject). Katrs pretendents var iesniegt ne vairāk kā 10 attēlus.
"New Quality Image" ir līdz šim lielākais apstiprinātais pārrobežu projekts Krāslavas vēsturē, kas tiek īstenots sadarbībā ar tā vadošo partneri Zarasu pašvaldību Lietuvā. Projekts paredz kompleksas aktivitātes abu pierobežas pilsētu tēla uzlabošanā, tai skaitā apmācot pašvaldību darbiniekus un izstrādājot jaunus pilsētvides plānošanas dokumentus, izstrādājot inovatīvus pilsētu prezentācijas materiālus, kā arī veicot vērienīgas investīcijas pilsētu centros.
Krāslavā šīs investīcijas tiks vērstas uz pilsētas kultūrvēsturiskā centra, kas ir 18.gadsimta valsts nozīmes pilsētbūvniecības piemineklis, rekonstrukciju atsevišķās tā daļās. Viena no daļām ir 18.novembra laukums ar tam pieguļošajām M.Tirgus un M.Rīgas ielām, Rīgas un Brīvības ielu posmi, kur tiek plānota trotuāru un zaļās zonas labiekārtošana. Otra daļa ir Krāslavas pils komplekss, kur tiek plānots turpināt jau uzsāktos darbus un sakārtot centrālos vārtus un atsevišķus žoga posmus, veikt grotas rekonstrukciju un muzeja jumta nomaiņu. Zarasos (Lietuva) projekta ietvaros plānota jauna un unikāla pilsētvides objekta izveide - skvēra rekonstrukcija Bukonto ielā ar modernu spirālveida pastaigu tiltu pie ezera.
Projekts "Jaunas kvalitātes tēla un infrastruktūras attīstība attālās pierobežas pilsētās Zarasos un Krāslavā" ("New Quality Image") tiek realizēts Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības 2007. - 2013. gadam programmā, to īsteno Zarasu (Lietuva) rajona padome un Krāslavas (Latvija) novada dome.
Fotokonkursa nolikums