Kas būtu jūnijs bez alus, siera, Jāņu vainagiem un "Skroderdienām Silmačos"?
Visticamāk, ka tas būtu maijs vai jūlijs!

"Skroderdienas Silmačos" jau sen kļuvušas par īstenu Līgo svētku daļu. Pērn, ieskandinot svētkus, mēs "Latvijas Avīzē" paši iestudējām savas "Skroderdienas Silmačos" un mūsu pagalmu pārpārēm pildīja prieks, smiekli un vasaras saulgriežu enerģija.

Tieši ar šo izrādi savu sezonu katru gadu noslēdz Latvijas Nacionālais teātris - šis gads ir īpašs, jo jaunajā "Skroderdienu" iestudējumā lomās būs iejutusies jauna aktieru komanda.

Par godu šim īpašajam notikumam "Latvijas Avīze" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri un Latvijas Krājbanku aicina piedalīties fotokonkursā "Manas Skroderdienas".

Mēs aicinām sūtīt fotogrāfijas par saviem Līgo svētkiem un saviem Jāņiem un Līgām, par to, ka katram mums ir savi Silmači un katrā dzimtā - savs Kārlēns vai Ieviņa, Aleksis vai Antonija.

Fotogrāfijas vērtēsim trīs nominācijās:

1.Manas dzimtas Jāņu svinības
2.Mūsu izrāde "Skroderdienas Silmačos"
3.Mana Līga, mans Jānis

Konkursa noteikumi:

- Konkursa norises laiks - no 2010. gada 24. maija līdz 13. jūnijam
- Fotogrāfijas elektroniskā veidā jāsūta pēc e-pasta adreses Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
- Drukātā veidā tās sūtiet: "Fotokonkurss", "Latvijas Avīze", Dzirnavu iela 21, Rīga, LV-1010 (pasta zīmogs 10. jūnijs)
- Konkursā var piedalīties ar ne vairāk kā trim fotogrāfijām, e-pasti ar desmitiem foto netiks izskatīti
- Sūtot fotogrāfijas elektroniskā formātā, tām jābūt jpg vai gif formātā.
- Klāt jāpievieno autora vārds, uzvārds, adrese un viens teikums - kā jūs foto aprakstītu

Uzvarētāju vārdus publicēsim 15. jūnija "Latvijas Avīzē". Interesantākās un labākās fotogrāfijas publicēsim "Latvijas Avīzes" portālā www.la.lv un laikrakstā "Latvijas Avīze".

Konkursā iesūtītās fotogrāfijas vērtēs žūrija - Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis un aktieris Uldis Dumpis, "Latvijas Avīzes" galvenā redaktore Linda Rasa un Latvijas Krājbankas prezidents Ivars Priedītis.

BALVĀS - 10 ielūgumi uz izrādi "Skoroderdienas Silmačos", pārsteiguma dāvanas no "Latvijas Avīzes" un Latvijas Krājbankas.