fotoizstāde no 4. fotokonkursa ValmierāLīdz 25.janvārim Valmieras Kultūras centrā apskatāma 4.Valmieras fotokonkursa darbu izstāde. Izstādē eksponēti 45 labākie Valmieras pilsētas pašvaldības organizētajā fotokonkursā iesniegtie fotoattēli, kā arī vairāki desmiti interesantāko un savdabīgāko fotogrāfiju.

8.janvārī, izstādes atklāšanas laikā tika apbalvoti konkursa laureāti. Konkursa komisija 1.vietu piešķīrusi Nilam Smelterim par fotogrāfiju "Valmiera rudens miglā", 2.vietu - Antim Lūsam par fotogrāfiju "Vanšu tilts", savukārt 3.vietu - Jānim Podziņam par fotogrāfiju "Valmieras skeitparks". Laureāti saņēma naudas balvas, diplomus un piemiņas veltes.

Jau tradicionāli, savu simpātiju balvu pasniedza arī Valmieras Novadpētniecības muzejs. Šogad balvu muzeja izveidotajā nominācijā "Labākā senpilsētas ainava" saņēma Aivis Stračinskis par fotogrāfiju "Vēstures liecinieks". Savukārt Valmieras Integrētās bibliotēkas specbalvu saņēma Anda Kurzemniece.

Valmieras pilsētas pašvaldība 2009.gadā jau ceturto reizi izsludināja Valmieras fotokonkursu, kurā ikviens interesents tika aicināts iesniegt fotogrāfijas, kas raksturo Valmieras pilsētu, kultūras, sporta un izklaides pasākumus, kultūrvēsturiskus objektus vai pilsētvidi. Konkursā iesniegtās fotogrāfijas vērtēja pašvaldības izveidota vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bija Valmieras pilsētas pašvaldības, Valmieras Tūrisma informācijas centra, Valmieras Mākslas vidusskolas un Valmieras Novadpētniecības muzeja pārstāvji.

Jau ziņots, ka 4.Valmieras fotokonkursā kopumā iesniegtas 470 bildes, ko fotografējuši 24 autori.