Hasselblad Masters 2009Profesionālie fotogrāfi aicināti pieteikt savu dalību jaunajā Hasselblad fotokonkursā Hasselblad Master Awards 2009.

Konkurss tika aizsākts astoņus gadus atpakaļ (2001. gadā), un vērtēts tiek fotogrāfiskais talants, radošums, kompozīcija, konceptuālās īpašības un tehniskās spējas. 2008. gada meistari tika izraudzīto no 1700 pieteikumiem. 2009. gada konkursā būs 10 kategorijas: daba/ainava, redakcijas, modes/skaistuma, mākslas, vispārējā fotogrāfija, arhitektūra, portrets, produkts, augšup un nākot, kā arī kāzas/sociālā. Darbi tiek pieņemti visās kategorijās no profesionāliem fotogrāfiem, kas lieto jebkura veida lielformāta un vidējā formāta fotoaparātus.

Desmit uzvarētāji no katras kategorijas saņems bezmaksas lietošanā Hasselblad H3DII digitālo spoguļkameru, būs iespēja savus darbus prezentēt caur Hasselblad Web lapām un saņemt ekskluzīvu diplomu par viņu meistarības statusu. Vēl uzvarētājiem ir iespējas tikt foto grāmatā ar saviem attēliem, kas tiks vēlāk publicēta. Katrs uzvarētājs saņems 50 grāmatas "Hasselblad Masters book". Pārējie 90 finālisti un 400 nākošie pēc kārtas saņems meistara diplomu.

Darbu iesniegšana ir sākusies šodien un turpināsies līdz 2009. gada 1. janvārim. Papildus informāciju iegūsiet Web lapā: hasselblad.com/masters