Latvijas Zinātņu akadēmija izsludina fotogrāfiju "Zinātne un zinātnieki fotogrāfijās", kur darbus var iesniegt līdz 2008. gada 15. septembrim. Lai nodrošinātu zinātnes un pētniecības attīstību, īpaši cilvēkresursu piesaistes kontekstā, liela nozīme ir sabiedrības izpratnei par zinātni un tās sasniegumu nozīmi mūsdienu sadzīvē. Skats uz zinātni un zinātniekiem caur foto objektīvu var būt viens no veidiem, kā pievērst sabiedrības uzmanību tai, ļaujot zinātnē notiekošo aplūkot no individuāla skatu punkta.

Latvijas Zinātņu akadēmija izsludina fotogrāfiju konkursu "Zinātne un zinātnieki fotogrāfijās", kas tiek organizēts kā viena no aktivitātēm Eiropas 2008.gada Zinātnieku nakts pasākuma ietvaros ar mērķi veicināt sabiedrības interesi par zinātni un tās sasniegumiem un sekmēt sabiedrības iztēles un radošā gara attīstību, to saistot ar zinātni.

Konkursa tēma ir zinātne un pētniecība, un tajā nodarbinātie - dažādās zinātnes nozares, to izpausme kā fundamentālajā tā lietišķajā zinātnē, zinātnisko rezultātu praktiska ieviešana, inovatīvu produktu radīšanas process un zinātnieks kā šī procesa virzītājspēks. Tā visa attēlojumos galvenais ir zinātniskās darbības klātesamības izpausme. Fotogrāfijās svarīgs ir ne tikai zinātniskās darbības atainojums, bet arī īpašais skatījums, kādā autors sev atklāj zinātni un tās darbiniekus.

Konkursa dalībnieki

1. Konkursā kā dalībnieks var piedalīties jebkurš Latvijas Republikas teritorijā dzīvojošs cilvēks, kas konkursa darbus iesniegs atbilstoši nolikumā norādītajām prasībām kopā ar aizpildītu dalībnieka anketu, apliecinot piekrišanu konkursa nolikumam. Dalībnieki tiek dalīti trīs kategorijās:
1. - 5. klašu skolēni;
6. - 12. klašu skolēni;
vecāki par 19 gadiem.

Konkursa norise

2. Lai piedalītos konkursā dalībnieks iesniedz paša radītas 1 līdz 3 melnbaltas/krāsainas fotogrāfijas, aizpildītu un parakstītu dalībnieka anketu (1.pielikums);

3. Jebkuram no konkursā iesniegtajiem darbiem jābūt saistītam ar konkursa tematu "Zinātne un zinātnieki fotogrāfijās" un jābūt papildinātam ar Fotogrāfijas aprakstu, kas atklāj tā būtību (kā obligāts kritērijs);

4. Fotogrāfijas konkursam ir iesniedzamas vienā no trīs veidiem:
- elektroniskā tif. vai jpg. formātā (digitālo fotogrāfiju izmērs: A4 digitālai drukai derīgs formāts (min. 3400x2300 72dpi), minimums 5 mpix (pikseļi), sūtot tās uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , ar norādi "KONKURSAM"
- elektroniskā tif. vai jpg. formātā CD datu nesējā (minimums 5 mpix);
- jau attīstītā A4 formāta lieluma kvalitatīvās fotogrāfijās.

Konkursa norises laiks

5. Fotogrāfiju konkurss notiek laikā no š.g.21.jūlija - 15.septembrim.

Kā balva labāko darbu autoriem paredzēts brauciens (par brauciena laiku un norisi dalībnieki tiks informēti personīgi) uz Helsinkiem uz Heureka zinātnes centru (www.heureka.fi).

Papildus informācija mājas lapā lza.lv