Jau 12 gadus L'OREAL Baltic kopā ar saviem partneriem – UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Latvijas Zinātņu akadēmiju atbalsta daudzsološas un izcilas Latvijas zinātnieces. 12 gadu laikā stipendiju ir saņēmušas jau 36 Latvijas zinātnieces.
Ar šo izstādi L'OREAL Baltic, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija un Latvijas Zinātņu akadēmija vēlas aizvien vairāk tuvināt zinātni sabiedrībai, iedrošināt meitenes izvēlēties kādu no zinātnes jomām un kopā ar sabiedrību cildināt sieviešu – zinātnieču - ieguldījumu zinātniskās attīstības un sabiedrības vārdā.
Šajā izstādē vēlamies gan iepazīstināt ar jaunajām zinātniecēm – 2016. gada laureātēm, gan arī atgādināt par izcilajām zinātniecēm, tagad jau akadēmiķēm, kuras bijušas vienas no pirmajām šīs stipendijas laureātēm - Dr.habil.biol. Ruta Muceniece 2005. gada stipendiāte, Dr.pharm. Maija Dambrova 2006. gada stipendiāte, Dr.biol. Aija Linē 2005. gada stipendiāte un Dr.phys. Līga Grīnberga 2007. gada stipendiāte.
Šīs sievietes ir apliecinājums, ka ir iespējams izveidot veiksmīgu un aizraujošu karjeru zinātnes jomā, apvienojot to ar nepārtrauktu attīstību un izaugsmi personīgajā dzīvē.
Portretu autori: Iveta Vaivode un Jānis Deinats.
Izstādes darba laiks: pirmdiena - sestdiena 9.00 - 22.00, Svētdiena 10.00 - 21.00