UNESCO Latvijas Nacionālā KomisijaStarptautiskā Planētas Zeme gada Latvijas nacionālā komiteja (SPZG LNK) ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas atbalstu aicina piedalīties fotokonkursā "Zemes GADS".

Fotokonkursa mērķis ir mudināt iepazīties ar nozīmīgu dabas sastāvdaļu un pamatu - ģeoloģisko vidi, objektiem, kur šī vide spēlē noteicošu lomu, parādīt ģeologa darbu un iespējas, kā arī veicināt Starptautiskā Planētas Zeme gada mērķu sasniegšanu.

Fotokonkurss ir iespēja katram, kas dabas daudzveidību ir fiksējuši caur fotoaparāta aci, parādīt savu īpašo dabas skatījumu, tādējādi aicinot arī citus kļūt saudzīgākiem pret mūsu kopīgajām vērtībām.

Fotokonkursā var piedalīties fotogrāfi, kas redzēto fiksējuši caur ciparu vai fotofilmas kameras aci, iesūtot ne vairāk kā četras fotogrāfijas vienā nominācijā.

Iesniegtie darbi tiks vērtēti šādās nominācijās: 1) ģeoloģija – vides pamats un vērtība (ainaviski vērtīgi ģeoloģiskie objekti un interesantas parādības gan Latvijā, gan ārpus tās – atsegumi, ūdenskritumi, noslīdeņi, klintis un kalni, krasta procesi autora īpatnējā skatījumā), 2) ģeoloģijas klusā daba (nelielu objektu un uzstādījumu, piemēram, laukakmeņu, atsegumu sienu fragmentu utt. attēlojums) un 3) ģeologs darbā.

Konkursa dalībnieki aicināti iesniegt ne vairāk kā četras fotogrāfijas vienā nominācijā.

Dalība fotokonkursā ir bezmaksas. Iesniegtos darbus vērtēs profesionāla žūrija. Labākie no tiem tiks eksponēti izstādē, ko varēs aplūkot ikviens interesents, pēc konkursa darbi pēc rīkotāju ieskatiem turpmāk tiks glabāti Latvijas Universitātes Ģeoloģijas muzeja krājumā.

Konkursam iesniedzamas fotogrāfijas, kurās attēlota ģeoloģiskās vides nozīmība un skaistums. Fotografējot nedrīkst veikt jebkādas speciālas darbības, kam būtu negatīva ietekme uz ģeoloģisko vidi. Darbi tiks vērtēti pēc to spējas parādīt izvēlētās nominācijas tematiku, sniedzot skatītājam vizuāli estētisku vērtību. Fotogrāfijai jābūt vismaz A4 (29,5 x 21 cm) izmērā.

Fotodarbus var iesniegt personīgi Alberta ielā 10, Rīgā, 214. kab., vai, nosūtot pa pastu ar norādi: E. Lukševičam, SPZG LNK, Alberta iela 10, Rīga, LV-1010. Iesniegšanas termiņš – līdz 2008. gada 19. decembra plkst. 16:30.

Jau ziņots, ka šis – 2008. gads pēc UNESCO un Starptautiskās Ģeoloģijas zinātņu apvienības (International Union of Geological Sciences (IUGS)) iniciatīvas tika pasludināts par Starptautisko Planētas Zeme gadu. Tam veltīto pasākumu uzdevums visā pasaulē bija veicināt svarīga mērķa sasniegšanu, un tas ir – ilgtspējīga planētas attīstība, sekmējot zemes resursu plānveidīgu izmantošanu un precīzāk paredzot un savlaicīgi novēršot riskus, kas apdraud mūsu planētas iedzīvotājus. 2008. gada moto ir: "Zemes zinātnes – sabiedrības labā".

Konkursa nolikums

Konkursa darbi tiek pieņemti līdz 2008. gada 19. decembrim 16:30