gada balva dizainā un foto 2009Eiropas radošuma un inovāciju gadā (2009), kura vadmotīvs ir "Iztēloties. Radīt. Jaunināt", Latvijas dizaineru savienība sadarbībā ar nodibinājumu "FotoForma" un Modes dizaina asociāciju aicina visus radošos profesionāļus un uzņēmumus, kuru pamatā ir radoša intelektuālā darbība, piedalīties ar 2 pēdējo gadu veikumu dizaina darbu skatē "Gada balva dizainā 2009", kas, sadarbībā ar BT1, notiks "Dizaina Parks" zālē, izstādes "Baltic Furniture 2009"laikā no 1.līdz 4.oktobrim Rīgā, Ķīpsalas ielā 8.

Jau otro gadu vēlamies popularizēt un stimulēt individuālo jaunradi, prasmes un talantu, Latvijas valsts visvērtīgāko bagātību- iedzīvotāju radošo potenciālu.
Mūsu mērķis ir veicināt radošu un inovatīvu pieeju projektiem dažādās dizaina jomās, kuru radītais produkts var būt autortiesību objekts.
Šogad relatīvi labākos darbus starptautiska žūrija vērtēs šādās nominācijās - Interjeru dizains (sadaļās - Privātais, Biroju un Sabiedriskais interjers, papildus nominācija - Labākais foto), Modes (Modes dizaina konceptuālie paraugi), Foto (Fotogrāfijas dizaina tēli), Rūpnieciskais
(papildus nominācija - Iepakojuma dizains), Unikālais, Vides objektu dizains un Latvijas un Baltijas valstu gada labākais dizainers.
Neformālais Dizaina mākslas konkurss "Otrā iespēja" aicina visus radošos indivīdus un studējošos jauniešus pieteikt asprātīgus, estētiski noformētus un funkcionāli lietojamus objektus, kuri veidoti no ražošanas un sadzīves atlikumiem vai pārveidoti, reciklēti un adaptēti . Labākie jauno dizaineru darbi tiks izstādīti DIC organizētā 2. Rīgas starptautiskajā jauno dizaineru biennālē "EKO dizains", kas notiks "Dizains.Nākotne 2009" laikā no 15. oktobra līdz 15. novembrim Rīgas Mākslas telpā.

Skati "Gada balva 2009" informatīvi atbalsta un darbu vērtēšanā piedalīsies žurnāls "Dizaina Studija", "DEKO", "Latvijas architektūra".

Darbu pieteikšanas termiņš Gada balvai - 2009. gada 10. septembris.

Papildus informācija design.lv.