dzīvās dabas fotogrāfs 2009 vilksMartā jau rakstījām par šo konkursu http://latfoto.lv/foto-konkursi/1179-2009-gada-fotokonkurss-dzivas-dabas-fotografiem.html un tagad zināmi uzvarētāji. Šogad bijis rekordgads, jo saņemti 43 135 pieteikumi no 94 valstīm, kas ir par 33% vairāk nekā 2008. gadā. 100 labākie attēli nonāks no 23. Oktobra Londonas Nacionālajā Vēstures muzejā. Vislielākais iesniedzēju skaits pieaudzis tieši pateicoties Krievijai un Ķīnai. Konkursa organizatori secinājuši, ka pateicoties digitālajiem fotoaparātiem, ir uzlabojusies attēlu kvalitāte, jo fotogrāfs var mainīt dažādus uzstādījumus jau fotografējot, piemēram, ekspozīciju.

Uzvarējušais fotogrāfs no Spānijas Jose Luis Rodiguez, ar savu Ibērijas lecošo vilku pāri žogam, ir pārsteigts par savu uzvaru un šis attēls veicinās viņa karjeru. Viņš sapņojis nofotografēt šādu attēlu jau gadiem, bet tikai tagad viņam tas izdevies, pateicoties elektronikai un infrasarkanai tehnoloģijai.
100 dzīvās dabas fotogrāfijas no 2009. gada tiks izrādītas līdz 2010. gada 11. aprīlim Londonas Nacionālajā muzejā. Vairāk informācijas meklējiet mājas lapā www.nhm.ac.uk.