sarkanā punkta balvaNikon par četru ražojumu dizainu saņēmis 2011. gada Sarkanā punkta balvu. Nikon D7000 D-SLR kamera, COOLPIX P7000 un S1100pj kompaktās digitālās kameras un EDG 8x42 binoklis saņēmuši "Sarkanā punkta" aprobācijas zīmogu par dizaina kvalitāti.

"Sarkanā punkta apbalvojums par ražojuma dizainu" ir kļuvis par vienu no lielākajiem un prestižākajiem dizaina apbalvojumiem pasaulē. Šogad dizaineri un firmas no 60 valstīm bija pieteikušas apbalvojumam 4433 izstrādājumus.

Uzvarētāju izstrādājumus varēs aplūkot no 2011. gada 5. jūlija līdz 2011. gada 1. augustam izstādē "Dizains priekšplānā - 2011. gada Sarkanā punkta balvas ieguvēji" ražojumu dizaina kategorijā Sarkanā punkta dizaina muzejā, kurš izvietots Zolverinas Pasaules Kultūras mantojuma zonā Esenē, Vācijā.

Lai uzzinātu vairāk par "Sarkanā punkta dizaina balvu", apmeklējiet http://en.red-dot.org/design.html

Nikon D7000

Nikon D7000 ir vidējā līmeņa DX formāta digitālā spoguļkamera. Apvienojot vienā pārsteidzoši kompaktā korpusā vismodernākās attēlu tehnoloģijas, ir atklāta jaunu radošo iespēju ēra. Pietiekami spēcīga, lai to varētu visur ņemt līdzi, un pietiekami jaudīga, lai ar to varētu rīkoties jebkurā situācijā, tāpēc ar šo kameru būs apmierināts ikviens, kurš nolēmis tālāk pilnveidot savu fotogrāfa talantu. Kamera aprīkota ar jaunu DX formāta CMOS sensoru, jaunu EXPEED 2 attēlu apstrādes dzinēju, 2,016 pikseļu RGB mērījumu sensoru, 39 fokusa punktu AF sistēmu, D-Movie funkciju, kura atbalsta ierakstu HD formātā.

Nikon D7000

Nikon P7000 ir vadošais modelis COOLPIX sērijā. Lieliski piemērota fotogrāfiem, kuriem patīk visu kontrolēt. Tā pēc izskata atgādina klasisku kameru, kas pārnēsājama kā kompaktkamera un izmantojama kā spoguļkamera. Kameras efektīvo pikseļu skaits sasniedz 10,1 miljonu, tā ir aprīkota ar 7,1x optiskās tālummaiņas NIKKOR objektīvu, kura fokusa attālumu iespējams mainīt plašās robežās - no 28 mm platleņķa (ekvivalents 35 mm [135] formātam), kas ļauj pilnībā izmantot lielo 1/1,7 collu RGB CCD attēla sensoru un jauno EXPEED 2 attēla apstrādes dzinēju. Pateicoties paplašinātām attēlveidošanas funkcijām, kuras ietver tālummaiņas fiksēšanu atmiņā un tonālo līmeņu attēlojumu displejā, kā arī daudzām paaugstinātas jutības attēlu uzņemšanas funkcijām, COOLPIX P7000 ir optimāls fotouzņemšanas instruments visplašākajam situāciju diapazonam.

COOLPIX S1100pj

COOLPIX S1100pj ir inovatīva 14 megapikseļu kamera ar iebūvētu projektoru, kurš ļauj jums ērti parādīt uzņemtos attēlus. Plaša automātisko funkciju plejāde ievērojami atvieglo lielisku attēlu un videoklipu uzņemšanu, bet iebūvētais projektors ļauj bez problēmām projicēt labākos rezultātus gan no kameras, gan no tai pievienotā datora. Salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli S1000pj, projektora spilgtums ir palielināts par 40%, bet lielais, skaidrais skāriendisplejs nodrošina intuitīvu kameras darbināšanu. Augstas precizitātes NIKKOR objektīvs, 14,1 megapikseļa izšķirtspēja un piecas dažādas pretizplūšanas tehnoloģijas kopīgi darbojoties nodrošina skaidrus, detalizētus attēlus, kuri lieliski izskatās, tos projicējot.

EDG 8x42

Vismodernākais Nikon binoklis EDG 8x42 ir savā klasē vadošais jumta prizmu binoklis ar teicamu ergonomiku, objektīva diametru 42 mm un 8x palielinājumu. Nikon ED (ļoti zemas dispersijas) stikls, dielektriskais, īpaši atstarojošais daudzslāņu prizmas pārklājums un uzlabotais daudzslāņu objektīva pārklājums ir apvienoti, lai nodrošinātu izcilu gaismas pārraidi un skaidrus, augstas izšķirtspējas attēlus ar izcilu kontrastu pat vājā apgaismojumā. Būdams īpaši parocīgs pārnēsāšanai un sevišķi izturīgs, šis ūdensdrošais un pret kondensātu aizsargātais binoklis ir ideāli piemērots pārgājieniem un novērojumiem brīvā dabā.