fotokonkurss paaudžu solidaritāteEiropas Parlamenta Informācijas birojs piedāvā ikvienam interesentam piedalīties fotogrāfiju-stāstu konkursā, kurā tiktu attēlota starppaaudžu solidaritāte. Konkursa tēma aktualizē 2012. Eiropas gadu, ko Eiropas Savienība ir pasludinājusi par Eiropas Aktīvo vecumdienu un paaudžu solidaritātes gadu. Eiropas gada galvenais uzdevums ir vairot pasākumus, kas palīdz cīnīties pret diskrimināciju, kas saistīta ar vecumu, kā arī pārvarēt ar to saistītos stereotipus.

Konkursa ietvaros jāiesūta fotogrāfijas un stāstu par divu vai vairāk paaudžu sadarbību un vecākās paaudzes aktīvu iesaistīšanos sabiedriskās un/vai sportiskās aktivitātēs. Iesūtītos darbus vērtēs žūrija, kuras sastāvā ir profesionāli fotogrāfi, Eiropas Parlamenta deputāti un EPIB Latvijā vadība. Darbus vērtēs divās kategorijās - fotogrāfija un stāsts.

Konkursā iesūtītie materiāli tiks publicēti interneta portālā DELFI īpašā vietnē http://solidaritate.delfi.lv, kur būs iespēja par tiem nobalsot no 2012.g. 15. līdz 22.oktobrim. No konkursa labākajiem darbiem izveidos izstādi ES mājā Rīgā. Sešu vislabāko darbu autori saņems pārsteiguma balvas.

Formāts un iesniegšana

Jāiesniedz 1-2 fotogrāfijas elektroniskā formātā (JPG, minimālais izmērs 2048x1536px - pieļaujamas nelielas izmaiņas) un ½ lpp. līdz 2 lpp. garu stāstu par tēmu - starppaaudžu solidaritāte. Darbam jāpievieno: autora(u) vārds, uzvārds, kontaktinformācija, darba nosaukums, idejas apraksts, stāsts un darba autora(u) paraksts(i) (maksimāli divi autori).
Fotogrāfijas-stāstus jāiesniedz Eiropas Parlamenta Informācijas birojā ar norādi "Fotogrāfiju-stāstu konkurss" līdz 2012. g. 12. oktobrim ieskaitot:

• pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,

• pa pastu (pasta zīmogs),

• personīgi Eiropas Parlamenta Informācijas birojā: Aspazijas bulv. 28, Rīga, 3. stāvs.