No 24. oktobra līdz 19. novembrim Jūrmalas jaunieši tiek aicināti iesūtīt savus fotodarbus konkursam "Pievērs uzmanību!". Piedaloties konkursā, jauniešiem ir iespēja ne tikai radoši izpausties un sacensties par labākās fotogrāfijas balvu, bet arī paust savu viedokli par Jūrmalas pilsētu un tajā notiekošajiem procesiem, kā arī jaunieša lomu pilsētas sabiedriskajā un kultūras dzīvē. Konkursā piedalīties var jebkurš Jūrmalas jaunietis vecumā no 15 līdz 25 gadiem, iesūtot fotogrāfijas, kas raksturo jauniešu integrāciju un socializāciju pilsētas vidē.

Līdz ar Jūrmalas jauniešu forumu un Jūrmalas jaunatnes stratēģijas izstrādi šogad īpaša uzmanība tiek pievērsta Jūrmalas jauniešiem. Konkursa mērķis ir mudināt jauniešus apzināt Jūrmalas pilsētas vidi un tās vērtības, veicinot interesi par pilsētā notiekošajām aktualitātēm. Fotogrāfija ir viens no veidiem, kā radošā ceļā aicināt jauniešus izteikt viedokli un dalīties savā pieredzē.

Visas fotogrāfijas, kas konkursam tiks iesniegtas noteiktajā termiņā atbilstoši tēmai un prasībām, vērtēs speciāli šim nolūkam izveidota žūrija, kuras sastāvā ir laikraksta "Jūrmalas nedēļa" žurnālists Jānis Vilnītis, Jūrmalas fotostudijas "Aspazija" biedre Inta Liniņa-Ozoliņa, kā arī viens no redzamākajiem Latvijas fotogrāfiem Leonīds Tugaļevs. Trīs labāko darbu autori tiks apbalvoti un pēc žūrijas lēmuma 25 labākās fotogrāfijas tiks izliktas publiskai apskatei Intas un Imanta Ozoliņu izstāžu zālē "IO", izstādes atklāšana 25. novembrī. Detalizētāku aprakstu par fotogrāfiju iesniegšanas kārtību un noformējumu var atrast konkursa nolikumā (pielikumā).

Konkursu organizē Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas mākslas institūciju pārvaldības studente Ance Dadeika sadarbībā Jūrmalas bērnu un jauniešu interešu centru.

Papildu informāciju par konkursu var saņemt, rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot 27606691.

 

NOLIKUMS

Fotokonkurss Jūrmalas jauniešiem "Pievērs uzmanību!"

  1. 1.Vispārējais apraksts

1.1  Konkursa mērķis: mudināt Jūrmalas jauniešus apzināt Jūrmalas pilsētas vidi un tās vērtības, veicinot ieinteresētību un iesaistīšanos Jūrmalas sabiedriskajā un kultūras dzīvē ar fotogrāfijas palīdzību, sekmēt jauniešu radošo darbību.

1.2  Konkursa tēma: jauniešu socializācija un integrācija pilsētas vidē/dzīvē, attieksme un viedoklis par pilsētu, pret apkārtējiem iedzīvotājiem no jaunieša perspektīvas.

1.3  Konkursā var piedalīties: tiesības piedalīties konkursā ir jebkuram Jūrmalas jaunietim vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kas konkursa darbus iesniedz atbilstoši konkursa nolikumā norādītajām prasībām un termiņam.

1.4  Konkursa vērtēšana: iesniegtos fotodarbus vērtēs žūrija pēc nolikumā izvirzītajiem kritērijiem. Tiks izvirzīti trīs uzvarētāji, bet labākie divdesmit pieci darbi (to autori) iegūs tiesības piedalīties "Pievērs uzmanību!" konkursa noslēguma izstādē Intas un Imanta Ozoliņu izstāžu zālē "IO".

 

  1. 2.Fotogrāfiju iesniegšanas un noformēšanas kārtība

2.1  Fotogrāfiju iesniegšanas termiņš: no 24.10.2012 līdz 19.11.2012 plkst. 12:00.

2.2  Katrs dalībnieks drīkst iesniegt ne vairāk kā 3 darbus.

2.3  Fotogrāfijas iesniedzamas digitālā veidā (JPG, TIFF, GIF, PNG), garākā mala – min. 3000 px, izšķirtspēja – 300 ppi.

2.4  Fotogrāfijas var iesniegt, sūtot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ar norādi konkursam vai CD Jūrmalas bērnu un jauniešu interešu centrā (Zemgales iela 4, Jūrmala, LV-2008).

2.5  Iesniegto fotogrāfiju nosaukumā jābūt autora vārdam un uzvārdam (piemēram, Jānis Bērziņš, Jānis Bērziņs01, Jānis Bērziņš02).

2.6  Fotogrāfijām var pievienot papildu nosaukumu, komentāru vai konceptuālo aprakstu, kas autoram šķiet nepieciešams fotogrāfijas vēstījuma uztveršanai.

2.7  Iesniedzot fotogrāfijas, autoram jāpievieno sava kontaktinformācija (adrese, telefona numurs, e-pasts).

2.8  Fotogrāfijas var tikt iesniegtas gan krāsainajā, gan melnbaltajā tehnikā.

2.9  Ja autors vēlas iesniegt fotodarbus kādā no nedigitālajām tehnikām (filmiņa, alternatīvas fotogrāfijas iegūšanas tehnikas, autortehnika), to var darīt, iepriekš rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un par to vienojoties.

2.10                      Konkursam nedrīkst iesniegt pornogrāfiska rakstura fotogrāfijas, fotogrāfijas, kas satur nepārprotamu vardarbību, rasistiski vai etniski aizskarošus fotoattēlus, attēlus, kas pārkāpj autortiesības, aizstāv nelegālas darbības vai jebkādā veidā rada apdraudējumu personas drošībai.

2.11                      Iesniegtajiem fotodarbiem jābūt autora oriģināldarbiem. Plaģiātisma gadījumā dalībnieks tiek izslēgts no konkursa.

2.12                      Fotogrāfijas, kas neatbildīs nolikumā norādītajām prasībām, netiks izskatītas.

 

  1. 3.Konkursa darbu vērtēšana

3.1  Fotogrāfiju izvērtēšanā piedalīsies speciāli šim konkursam izveidota trīs cilvēku žūrija.

3.2  Krāsainās un melnbaltās fotogrāfijas tiks vērtētas atsevišķi.

3.3  Fotogrāfijas tiks vērtētas pēc šādiem kritērijiem:

  1. 1.oriģinalitāte;
  2. 2.koncepcija/vēstījums;
  3. 3.atbilstība tēmai;
  4. 4.mākslinieciskā un subjektīvi estētiskā vērtība;
  5. 5.tehniskais izpildījums.

3.4  Pēc žūrijas lēmuma konkursa uzvarētāji saņems apbalvojumu, savukārt no visiem konkursam iesniegtajiem darbiem tiks izvēlēti divdesmit pieci labākie, kas piedalīsies izstādē "Pievērs uzmanību!"

 

4. Fotoattēlu lietošanas tiesības

4.1 Konkursa organizētājs patur tiesības iesniegtos fotoattēlus izmantot drukātajos materiālos, publiskot interneta vidē (ievērojot visas autortiesības) izņemot gadījumu, kad fotogrāfijas autors ir iesniedzis rakstisku lūgumu savus autordarbus nepublicēt. Fotogrāfijas, kas tiks izvietotas izstādē, paliks organizatoru īpašumā.

 

5. Kontaktinformācija

Konkursu organizē Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas mākslas institūciju pārvaldības studente Ance Dadeika sadarbībā ar Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centru.

Papildu informāciju par konkursu var saņemt, rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot 27606691.