Beidzot ir iznākusi ilgi gaidītā Mozilla Firefox 3 versija Windows un Mac lietotājiem, kas atbalsta krāsu pārvaldības sistēmu un spēj attēlot pareizi fotogrāfijas ar iegultiem ICC profiliem. Tā ir laba ziņa, bet sliktā ziņa ir tā, ka standartā šī sistēma ir atslēgta. Kā tad to pieslēgt?

Iespējams tas daudziem nemaz nav vajadzīgs, ja jūs ar fotogrāfiju, dizainu, poligrāfiju vai tamlīdzīgām lietām nenodarbojaties profesionāli vai arī ja jūsu monitors nespēj attēlot pat sRGB krāsu paleti. Tomēr par ļaunu nenāks papildus informācija par to, ko tas vispār dod.

Ir divas metodes kā pieslēgt šo atslēgto krāsu pārvaldības sistēmu:

1. Instalējiet Color Management spraudni un tad ar to varēsiet vienkārši pieslēgt un atslēgt šo krāsas pārvaldības sistēmu.

2. Otrs variants ir nedaudz sarežģītāks. Ierakstāt Firefox 3 adrešu laukā about:config un apstipriniet (Enter). Filter lauciņā ierakstāt gfx un vajadzētu parādīties visam, kas saistīts ar grafiku. Ja vērtība gfx.color_management.enabled ir False, tad dubultklikšķis un pamainiet uz True. Tad jāpārlādē jūsu interneta pārlūks Firefox 3 un visam vajadzētu strādāt. To pārbaudīt var šajā lapā. Ja visi 4 kvadrāti pirmajā fotogrāfijā ir daudzmaz vienādas krāsu gammas (nav spraugu), tad esat zirgā – tas nozīmē, ka krāsu pārvaldības sistēma strādā un iegultos ICC profilus jūsu interneta pārlūks ir spējīgs nolasīt.

Ja strādājat ar Mac OS X 10.5.2 un 10.5., tad vienkārši ir jāieslēdz krāsu pārvaldības foto displeju. To nosaka operētājsistēma, nevis interneta pārlūks. Vēl šādu krāsu pārvaldības sistēmu atbalsta Aplle Safari interneta pārlūks.